Publikováno 14 March 2012 - 17:18:27
Prosím je možno někde načíst webovou stránku (nejlépe českou) kde se dá "podrobně"dozvědět více o tzv
přímém pozitivním tisku... nebo přímém pozitivním procesu pro pinhole... případně jak exponovat u pinhole přímo na fotografický papír...?
Děkuji...
Publikováno 14 March 2012 - 17:22:50
Harman direct positive paper) pro tuhle techniku vyrábí. Je to docela novinka a ceny jsou dost hrozné. Navíc nevím o žádném obchodě v ČR, kde by se dal koupit. Takže jedině poštou z nějaké pokrokové země. Jinak se to zpracovává jako každý jiný papír v pozitivním procesu s tím, že se doporučuje flashing.
Publikováno 14 March 2012 - 17:29:45
Nejlepší bude jít na stránky firmy ilford/harman, která jako jediná papír (
Harman direct positive paper) pro tuhle techniku vyrábí. Je to docela novinka a ceny jsou dost hrozné. Navíc nevím o žádném obchodě v ČR, kde by se dal koupit. Takže jedině poštou z nějaké pokrokové země. Jinak se to zpracovává jako každý jiný papír v pozitivním procesu s tím, že se doporučuje fleshing.
Aha... ano zrovna tento článek se mi podařilo nalézt při hledání na internetu... a bylo mi divné, že se mi nedařilo dohledat možnost koupit tento papír v česku...
Publikováno 14 March 2012 - 17:46:34
A co to zkusit takhle: http://www.afghanboxcamera.com/
No to je naprosto úžasné...! Hnedle to jdu více probrouzdat... koukala jsem na to video... ten foťák je super...!
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních