Dobrý den. On se dá založit dlouhý film a pak si z něj vzít jenom kousek? Tak to je mazec. A jak se to dělá?
No, já mám všechno manuální, tak mi nikdo nikam nic nepřetáčí, a aspoň nepotřebuju baterky, jen v expozimetru, tam je teď nová a ta vydrží, než budu dědek, a to nejsem táta
A ta páska je dobrá věc. Je zde více návrhů, děkuji za ně, doma byla právě balíková, zvolil jsem tedy pro první ručně navíjený film tuto. Bylo to první, co mne napadlo ještě před položením dotazu, ale bál jsem se jí. Nevěděl jsem, jak bude držet, aby se to třeba neutrhlo. Po odpovědích jsem ji uchopil. Tam se pak děje taková nepříjemná věc, jako že když se dva kousky filmu překrývají, tak jdou těžko zasunout a pak to drhne. Ten kus s překryvem bude vždy pevnější než zbytek filmu, a tak tlačí film vstříc vnitřním stěnám kazetky, snad se to neodře! Ono ale asi nejde spojit dva filmy tak, aby tam nevznikl pevný překrývající se kus. A navíjení do kazetky i vytahování z kazetky rukou a pak i navíjecím mechanismem Prakticy bylo poněkud tužší než s novým filmem. Snad se tam neděje něco nekalého. Překvapilo mne ale, že nenastaly žádné potíže, co se týče tmy. Nic nikam nezapadlo, vše jsem po hmatu našel, dokonce jsem si ani nerozsvítil s otevřenou krabicí a s cívkou ven z pytle. To by asi bolelo, musel bych totiž do Hornbachu pro perlík a dát si jednu do hlavy. No, a je založeno, počítadlo na jednotce a zítra se bude fotografovat!
Snad se to neurve! Příště vyzkouším i jiné pásky. O 3M jsem slyšel, musím se podívat, kde ji seženu. Taky jsem si objednal u jednoho obchodu šest plastových kazetek s bajonetem, kde by snad mělo být jednodušší navíjení a film nejede přes samet několikrát. Taky nemá zdvojení, jak se lepí rovnou na špulku beze zbytku předchozího filmu. Má to ale velikou vadu. V obchodě měli napsáno, že mají více než pět kusů. Předpokládám, že půlky kazet neprodávají, a tak více než pět by mělo v Z (celá čísla) ležet v intervalu 6 a víc... A ono nic. Přišel email, že nemají, a že budou mluvit s dodavatelem, kdy budou, a tak. Tak snad někdy budou, no. Třeba teprve pak už budu dědek Mám nějaké prázdné fomapánky s čouhajícím zbytkem filmu, ale to nejde používat donekonečna, pak mám nějaké, kde zbytek filmu není, na cívku by se dal film přilepit, jenže to je třeba otevřít, a ony se ty kazety tak děsivě deformují, že nejdou pak složit dohromady.