Jak se chová fotografická emulze (např. ta, kterou vyrábí Foma) při použití na textil? Je nutné látku předtím ještě upravit nějakou podkladovou vrstvou nebo se nanáší přímo? Je možno ji potom i prát nebo by se tím obraz zničil? Napadlo mě, jestli by šlo nazvětšovat si fotky třeba na tričko. Jestli ano, bylo pak nošení takové věci zdravotně nezávadné nebo hrozí, že se z obrazu budou i po ustálení uvolňovat nějaké škodliviny?
použití fotografické emulze na látku
Started By
cvms
, 24-dub 12 15:45:29
6 odpovědí na toto téma
Publikováno 24 duben 2012 - 15:45:29
Publikováno 24 duben 2012 - 16:04:56
ta emulze by se ti velmi rychle "sloupala", na tričko to není.
Publikováno 24 duben 2012 - 18:05:53
Emulze do vody určitě ne, to za prvé, za druhé na tričko drahá záležitost. Jako podklad nejlepší bílá upravovat podklad ne ale není to vhodné na každou látku.
Publikováno 24 duben 2012 - 18:24:22
Někdy kdysi dávno tady snad Kubikula dával odkaz na nějaké video, kde se na velmi velké plátno dělala kyanotypie... jen to teď nedokážu najít...
Publikováno 24 duben 2012 - 18:40:07
no funguje docela dobře VanDyke (sépiový tisk)Někdy kdysi dávno tady snad Kubikula dával odkaz na nějaké video, kde se na velmi velké plátno dělala kyanotypie... jen to teď nedokážu najít...
vyzkoušeno na vlastním tričku
Publikováno 25 září 2012 - 13:35:15
Publikováno 7 květen 2013 - 10:41:52
Zdravím,
má někdo zkušenost s emulzí na bukové dýze ? Sehnal jsem balík bukové dýhy a mám pár krajinek, které by
za to stály, bukové dřevo rádo praská a tak jsem se chtěl zeptat, jestli s tímto má někdo zkušenosti.
Rosi
má někdo zkušenost s emulzí na bukové dýze ? Sehnal jsem balík bukové dýhy a mám pár krajinek, které by
za to stály, bukové dřevo rádo praská a tak jsem se chtěl zeptat, jestli s tímto má někdo zkušenosti.
Rosi
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních