Nemáte někdo zkušenosti se sítotiskem (jde mi hlavně o potisk textilu). Sítotisk na trika jsme dělali loni s dětmi na táboře, ale šlo o tisk pomocí síta přes papírovou šablonu. Zajímá mě teda hlavně vytvoření tiskové šablony pomocí emulze na sítotisk. Na internetu pochopitelně návody jsou, ale zajímají mě spíš vaše vlastní zkušenosti.
Sítotisk
Started By
sjirka
, 19-Aug 12 11:07:28
4 odpovědí na toto téma
Publikováno 19 August 2012 - 11:07:28
Publikováno 19 August 2012 - 11:31:14
Šablóny som robil pomocou počítača a laserovej tlačiarne na transparentné fólie. To je asi najjednoduchšie riešenie. Ak by si potreboval, mám kdesi nádobku s prostriedkom na čistenie sita, za nejaký zvitok -dva, alebo inverzný kinofilm by som to vymenil.
Publikováno 19 August 2012 - 11:37:46
S tiskem na fólii tak trochu počítám. Spíš mě zajímalo nanášení emulze na síto a osvit. Je třeba to spešl nanášecí korýtko, nědá se to nějak vojebat? A je třeba UV světlo? V nějakém návodu jsem četl, že na to stačí takový ten 500w halogen.
Publikováno 19 August 2012 - 12:21:32
Nanášal som to obyčajnou stierkou, tá guma síce bola kúpená v obchode s potrebami na sieťotlač, používal som ju aj pri samotnej tlači, ale ináč nič. Na osvetľovanie som mal urobený taký stôl, na vrchu bolo sklo a vnútri niekoľko neónových trubíc, koľko, to si už presne nepamätám, snáď päť-šesť, stôl mal rozmer asi 60-70/120-130cm. Jediná vec, ktorá bola originálna bol pracovný stôl, mal šesť stolov, takže som mohol robiť maximálne päťfarebnú tlač. Robil som však maximálne štvorfarebnú tlač na tričká, a je to celkom paráda, len je makačka to nastaviť, aby sa to krilo
Publikováno 19 August 2012 - 13:19:24
Tak to si mě uklidnil : )
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních