První věc se týká digitalizace...
Pořídil jsem si dig. foťak a stativ a snímám obraz promítaný na zeď, sám nevím jestli mám být s kvalitou spokojen, nebo by to bylo lepší snímat kamerou. V tmavších místech filmu to vytváří jakýsi dig. šum, fuj. Viz. první ukázka
film je nejstarší, který mám, 1946 Kodak.
Na druhý film mám otázky dvě. Začátek filmu je vlivem stárnutí poškozen, ale nevím jak se tomu odborně říká, jednou jsem se s tím setkal ve filmu Pitva mimozemšťana, kde byl film obdobně znehodnocen, naštěstí je to jen kousek.
V pozdější fázi filmu dochází k další nepříjemné chybě a tou je poskakování filmu, původně jsme si myslel, že je to promítačkou, ale nakonec to bude asi smrsknutou nebo špatně provedenou perforací viz. třeba minuta 18. Hlavně si nepouštějte zvuk zapomněl jsem ho vypnout u Pc a je tam slyšet skype volání:_(
poradíte nějaký dobrý program na úpravu videí? myslím smazaní zvukové stopy a přidání jiné a taky by se mi hodilo, aby šlo používat různé filtry,změnit ořezání záznamu.
Říkáte si proč se s tím patlám a nenechám si to někde převést, ale já jsem tak odhadem spočítal.. udělal jsem půlku filmů cca přes 5hodin záznamu a kdybych to nechal převést, např. ve fotoškoda, stálo by mě to desítky tisíc korun. Ani nevím jakou technikou ten převod provádějí, nemáte s nima někdo zkušenost? Jaká je u nich kvalita převodu.
Mimo převod filmů jsem začal točit (normal 8mm č b
![B)](http://www.temnakomora.cz/public/style_emoticons/default/cool.png)
Našel jsem si, kde se dají sehnat filmy pro tyto kamery a zajímalo by mne jak je to s kazetovým Kodakem, chtěl bych něco natočit v barvě, ale slyšel jsem, že se to musí posílat na vyvolání do německa (nemám představu o cenně za poštovné), neumíte to někdo vyvolat?.-) Nebo není jiná možnost barvy mimo kazety, třeba na formát normal 8.
Jsem tu nedávno zaregistrovaný a už Vás takhle zaměstnávám:-D
Díky za pozornost to je prozatím vše, co jsem měl za ty dny na srdci..
Geo