skener 120/135 filmů
Publikováno 31 březen 2013 - 10:35:46
Publikováno 31 březen 2013 - 11:17:49
Publikováno 31 březen 2013 - 21:20:13
Sken z kinofilmu je zde:
Přiložený soubor (y)
Publikováno 31 březen 2013 - 21:27:14
Přiložený soubor (y)
Publikováno 11 duben 2013 - 01:15:59
http://www.flickr.co.../in/photostream
Publikováno 11 duben 2013 - 08:27:34
'eboocek', on 11 Apr 2013 - 00:15, said:
Děkuji všem za rady, nakonec jsem skončil u toho Canonu 9000F, neumím ale jeho kvalitu posoudit, protože nemám srovnání. Plus se také zrovna učím vyvolávat, takže chyba je možná v jakékoliv části procesu. Každopádně sem dávám k posouzení tuhle fotku a budu rád za kritiku a rady, co mám dělat jinak.
http://www.flickr.co.../in/photostream
Včera mi také přišel domů, ale po instalaci přiloženého CD mi nakopal windows ...

Publikováno 12 duben 2013 - 23:12:56
Publikováno 3 květen 2013 - 22:58:01
Spíše pro pobavení a inspiraci:
Do kapsy hluboko, ale občas nějaké to foto v digitální podobě postlat známým a blízkým neuškodí. Pošta zdražuje, na holuby už též není spoleh jako dříve, máme tady internet.
Scanner Canon-Meopta.
Fotoaparát do 2000 Kč půjčený z práce, stativ a milovaný zvětšovák Opemus IIa (bez objektivu).
No, stativu se trochu kroutily nohy z toho co jsem mu to tam plácnul za obludu.
Co se týče kvalty: Fotografie co jsem tady dával do galerie s datem 10.dubna jsem ofocoval přímo z papíru (fomapan speed mat) fotoaparátem pentax istd. Fotografie s datem 2. května jsou ze "scanneru" na negativy

Obrázek v příloze, přeji dobrou zábavu.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 5 leden 2016 - 22:21:27
Tak už v tom jedu taky, Canoscan 9000F Mark II je doma. Výsledky zatím více než uspokojivé. Skenováním zabiju tři rany jednou mouchou: 1) nebudu muset dělat kontakty pod zvětšovákem, 2) mám pro všechny případy zálohu negativů v digitální podobě a 3) doma mě žena nebude trápit dotazy typu "kdy že už budou ty fotky z předloňského léta?" - znáte to.
Ale teď vážně. Byl jsem ke konci roku tak zavalen negativy, že jsem to neměl šanci v rozumné době nazvětšovat nebo alespoň se v nich zorientovat a vybrat ty nejlepší pro zvětšování. Ten skener je velký pomocník. A teď už hurá do komory
Publikováno 6 leden 2016 - 00:37:51
salo, on 05 Jan 2016 - 21:21, said:
Tak už v tom jedu taky, Canoscan 9000F Mark II je doma. Výsledky zatím více než uspokojivé. Skenováním zabiju tři rany jednou mouchou: 1) nebudu muset dělat kontakty pod zvětšovákem, 2) mám pro všechny případy zálohu negativů v digitální podobě a 3) doma mě žena nebude trápit dotazy typu "kdy že už budou ty fotky z předloňského léta?" - znáte to.
Ale teď vážně. Byl jsem ke konci roku tak zavalen negativy, že jsem to neměl šanci v rozumné době nazvětšovat nebo alespoň se v nich zorientovat a vybrat ty nejlepší pro zvětšování. Ten skener je velký pomocník. A teď už hurá do komory
No vidíš, já zase, když si poměřím čas, který zabere oskenování nahromadění negativů s tím, že to nakontaktuji na papír, tak mi to vychází docela přesvědčivě na ten papír. Možná neumím skenovat.
Při výběru co zvětšovat už vidím docela reálněji jak to může vypadat na papíře, než z toho skeneru. Ale to neznamená, že nic neskenuji, průběžně si některé snímky také projedu. Párkrát jsem to zkusil, skenovat a vybírat z monitoru, ale nakonec to stejně vždy kontaktuji.
Pro archivaci negativů je pro mne hodnotnější mít ten kontakt přímo u negativu, než abych to hledal někde v PC.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních