...Z toho by si ti stari meli vytvorit nasledujici zavery: nema smysl psat, ze jiz neco bylo, protoze to nic nevyresi. Bud dam rady/odkaz, nebo ignoruji. ....
Tohle říct někde v hospodě, tak je to napřesdržku .... tady je to bohužel jen smutné.
Ano, otevrena agrese je hodne smutna, nejenom zde...
Standulíne, prosím tě, jaká agrese? Chápěš, že je to přirovnání?
Představ si, že do hospody, kam chodí chlapy třeba 10 let bavit se o fotbale, přijde někdo, kdo o něm nic neví a začne se jich ptát, jak se do toho míče kope a co je to to velký vápno. Chlapi mu řeknou, že jestli se chce bavit o fotbale, ať se naučí aspoň ty základní věci. Jenže náš imaginární hrdina místo toho začne argumentovat, že buďto mu to okamžitě řeknou, nebo ať celá hospoda mlčí. Jak myslíš, že to dopadne? A znovu opakuji, je to přirovnání, ze života.
Souvisí to s tím, co bzencak psal o pokoře a souvisí to i s tím jak temná komora fungovala dříve a jak funguje dnes
Tolik jen na vysvětlenou. Pokud se to tebe nebo loly nějak dotklo pak se vám chlapci omoluvám a nadále už mlčím.
Jenze hospoda neni skolicim strediskem/kurzem. Kdyz si prisedam v hospode ke stolu, mym hlavnim cilem bude byt dobrym spolecnikem a zapadnout do klaboseni (popr i chlastacimu tempu, coz s tim souvisi), at z toho vsichni neco mame. Prilisne lpeni na logice, detailech atd. v hospode bude otravne az facko-tvorne. Kdyz se ale zucastnim nejakeho kurzu, ego ucastniku a pohoda nejsou uz tim hlavnim a nikdo by nemel mit problem s vecnosti, stouranim, ruznou urovni otazek atd.
Temna je srdcovou zalezitosti nas vsech. Cast ucastniku je zde jiz dlouho, a tak se nedivim, ze to berou tak trosku jako tu hospodu. Je to akceptovatelne, jejich ocekavani se take bobavit. To by ale nemelo byt tim zasadnim ve vlaknech urcenych zacatecnikum.
Pokud by si nekdo naahodou jednou myslel, ze zde mu to patri (vic) protoze sem chodi uz x let a ma timto pravo vyhlasovat soudy a shazovat jine ucastniky, tak je to spatne (pricemz opakuji "uz to tu bylo" neni shazovanim, je pouze neproduktivni odpovedi). Snad na vyjimku, kdyz se diskuteri znaji a vedi, co si mohou k sobe dovolit.
Existuje tedy v cestine rceni "don't shoot the messenger"? Tudiz jakesi "neumlat poslicka [spatne zpravy]"? Totiz nejsem to ja, kdo v te hospode naleha, at vsichni mi ted vysvetli zaklady fotbalu, pac mam na to nejaky narok. Jsem to ja, kdo popsal, ze takove lidi v te hospode se obcas objevi, a proc si myslim, ze je lepsi se zachovat tak a tak. To jsou pro mne uplne odlisne veci, rekl bych o meta-uroven vzdalene.. Jinymi slovy, beru hospodske prirovnani, avsak nevim, proc vychazi z citace me vety.
U vseho plati, ze na neco musim mit - vlohy, odhodlani atd. Znamena to ale, ze nekdo, kdo to odhodlani nema a "nikdy" nebude z nej fotograf/fotokomornik (jak vestba zdejsich zkusenejsich rika), ma to hned zabalit? Treba nakonec prece jen vytrva, ale jeho vyvoj bude pomalejsi. Anebo si to jen zkusi (pravda, pokud se k tomu vubec dostane, coz je zasadni), bude to pro ne relax a konicek na nejakou dobu, a pak toho necha. Je to spatne? (a taky, koupi nejaky ten fotopapir, nakazi nekoho jineho..)
A jak uz jsem psal. Nefunkcni vyhledavani je horsi nez zadne vyhledavani, protoze je zavadejici. Je mi blbe rikat jak to maji opravit jini, ale znova zopakuji, zda se, nejjednodussi fix - dat Kekuv navod na pouziti googlu na stranku s vysledky vyhledavani (predpokladam, ze je to nejake php'cko a stranka z search results pujde snadno najit a pak uz je to moment prihodit odstavec textu, do dob, nez bude zprovozneno).