https://rhx.rajce.id...z/UPB-1_Tescoma
chtěl jsem nahrát video, ale takový záznam by měl být ideologicky sejmutý na osmičku, no tak později ...
slovy:
tak to je můj novej tank, troufám si říct, že POSLEDNÍ verze, testovací film byl správně vyvolán
z původní vývojnice zbyla jen cívka bez šroubení
materiál jsou lisované plasty se kterými se běžně setkávám na svém pracovišti, jdou skvěle obrábět, zbytek nerez co se dá běžně koupit
plášť je z papiňáku od tescomy, vychází až k neuvěření přesně, kolem cívky je na venkovním průměru asi 1-2 mm z každé strany rezerva
drážky jsem musil frézovat přesně, aby to sedlo, odměnou je úplná těsnost
hrnec za 225,- kč z bazaru byl dost velký a ještě na jednu obruč pro dvě šestnáctky či pětatřicítku by tam materiál byl, proto jsou i delší šrouby, co drží víko s hrdly
obruč se dá podle potřeby, mělká/vyšší podle filmu
pro tu šestnáctku je potřeba něco pod 500 ml a film je spolehlivě ponořen cca 3sec v lázni a 3 sec mimo ní
v případě, že přidáte naváděcí pás před ostrým filmem 10 m věřím, že náplň bude kolem 350 ml, hladina bude podstatně níže
obruč je zabroušena do roviny s běžnou lemovkou těsní dokonale
běhá to v ložiskách, točí s tím modelářský pohon - úžasné zařízení, je to na 12v a už někde od 4v se rozběhne a při 5v má otáčku za 6 sec, což jsem stanovil jako optimální, aby se to koupalo a moc to nedivočilo a asi tak nějak to koresponduje s procesory co jsem různě viděl na videích
síly je přehršle! rukou byste to neudrželi ani náhodou, možná ani kleštěma - na vyrovnání drobných nesouosostí a jako pojistka je kousek hadičky, když to zabrzdím, tak tam se to protočí
propojení "cvak-cvak" dělají šestihrany co je znáte z bitů na vrtačce, dokonce je tam i magnet
udělal jsem si i jednu hřídel s držákem na tanky jobo pro rotační volání, je to šepot květin a škoda ho nevyužít, roller co doma už leta mám je daleko razantnější a vrčivější
odběr! další divnost a sice 80mA! tak jak jsem to zjistit, ani jsem žádné kabely k laboratornímu zdroji co v komoře mám, netahal - nejslabší powerbanka s tím pojede 20 hodin nejméně
hrdlo je jedno napouštěcí a druhé přepadové, kdybych ho náhodně ucpal je ještě štěrbina kolem hřídele a mezera před ložisky, kapalina vyteče volně dolů po svislém tělese
dále jedno hrdlo dole vypouštěcí a jedno dole zaslepené navíc
je to celkem stabilní, ale bez náplně by se to mohlo teoreticky přičiněním neopatrného ovíněného laboranta překotit, tady pomohli potapěči a sice jakés závaží, co jsem dolů zahákl, nalezené kdysi v bazaru
potmě nasadit cívku s hřídelí, zaklapnout a pustit
hlavně se nic nezastavuje při výměně lázní a prací vody, což byl primární úkol, vlastně můžu prát tekoucí vodou, voda se nastaví tak, aby přitékala/odtékala mírným proudem (na to je tam to jedno spodní hrdlo navíc - na trvalé připojení prací vody)
jediný zádrhel je ten, že musím vyrobit na reosvit žárovkou co dělám na cívce ponořené ve vodě speciální nádobu, ona totiž z cívky dole trží hřídel asi 100 mm
takže miska s kapsou na tu hřídelku, taky na smáčedlovou lázeň při vyndávání pásu a kryt proti kapající vodě nad motor
no po těch všech peripetiích z tímto výtvorem už vpravdě maličkost...