Publikováno 5 December 2013 - 23:44:22
možná mi zde někdo poradí a nasměruje. Letos mě chytlo téma "řemesla ve fotografii" (dost se kolem těchto lidí pohybuji). Chtěl bych ztvárnit tradiční stará řemesla (sklářství, kovářství, keramika ....), ale třeba i řemesla, která už se jen tak nevidí (platnéři, doškaři...). Chci to pojmout jako dokument, možná malinko jako osvětu. A jak už to tak bývá, inspirace není nikdy dost (dneska řemeslo už moc vidět není, natož aby ho někdo cíleně fotografoval).
Nevíte někdo, kdo se podobnému tématu věnoval (třeba i v minulosti). Případně nějakou literaturu (klidně i zahraniční).
Díky moc
Publikováno 6 December 2013 - 00:51:08
Lepší se neinspirovat a jít do toho posvém.
Jinač držím palce, bude to dobrej počin.
Publikováno 6 December 2013 - 00:59:34
Publikováno 6 December 2013 - 10:29:29
Ahoj,
možná mi zde někdo poradí a nasměruje. Letos mě chytlo téma "řemesla ve fotografii" (dost se kolem těchto lidí pohybuji). Chtěl bych ztvárnit tradiční stará řemesla (sklářství, kovářství, keramika ....), ale třeba i řemesla, která už se jen tak nevidí (platnéři, doškaři...). Chci to pojmout jako dokument, možná malinko jako osvětu. A jak už to tak bývá, inspirace není nikdy dost (dneska řemeslo už moc vidět není, natož aby ho někdo cíleně fotografoval).
Nevíte někdo, kdo se podobnému tématu věnoval (třeba i v minulosti). Případně nějakou literaturu (klidně i zahraniční).
Díky moc
Narýchlo ma napadol - François Kollar a jeho séria La France travaille.
Síce to nie sú úplne len "remeslá" ale možno na zamyslenie je to fajn.
Čo som si pri podobných "projektoch" v súčasnosti všimol, je príšerná povrchnosť. Niekto si vymyslí tému, venuje sa jej pol dňa, urobí 100 fotiek, 70 vymaže a už "podáva svedectvo" a "pohľad do života".
Tým som chcel povedať len toľko, že Kollár stojí za pozretie a každá téma chce dostatok času.
Držím palce...
Publikováno 6 December 2013 - 12:39:35
Publikováno 6 December 2013 - 23:21:05
PeterMarek...díky moc!
Publikováno 7 December 2013 - 00:15:25
Publikováno 7 December 2013 - 12:01:59
Já dokumentoval pilníkáře pro muzeum v Hlinsku....
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních