Pro sebe jsem si vypočítal potřebné dávky chemikálií na základě poměrů z návodu, tak, aby mi vzniklo 300 ml respektive 550 ml pracovních roztoků (objemy potřebné pro klasickou Plastimatku na 1 respektive 2 kinofilmy). Zveřejňuji pro případné zájemce, kteří pracují s tímto filmem a vyvolávají v sadě od Fomy, aby to nemuseli počítat znovu:
Pro vyvolání jednoho kinofilmu stačí 27 ml (přesně 27,3 ml) vývojky a čistící lázně na 300 ml pracovního roztoku. Bělící lázeň 25 ml B1 + 25 ml B2 a doplnit vodou do 300 ml. Ustalovače 50 ml do 300 ml. Tak vystačí vyvolávací set R100 od Fomy na 9 ks kinofilmů vyvolaných po jednom při zachování správného poměru chemikálií a vody.
V případě volání dvou kinofilmů je třeba vzít 50 ml vývojky a čistící lázně a doplnit vodou do 550 ml (stále stejný poměr 1:10 pro A a C). Bělící lázeň: 46 ml B1 + 46 ml B2. Ustalovače 92 ml (přesně 91,6 ml) na 550 ml. Tak 250 ml roztoků A a C vystačí na 5 dávek po 50 ml = 10 ks kinofilmů.
Jen jsem to přepočítal pro potřeby Plastimatky. Ustalovač by se dal určitě použít opakovaně, nevím. (Otázka pro zkušenější: Je to tentýž ustalovač, jako běžný Fomafix? V obou je thiosíran amonný, nevím, zda se nějak liší? Možná koncentrací, když ten z té sady R100 se má použít podle návodu jen jednou?)
Když už píšu: V návodu je napsáno pod řádkem s přípravou lázně B: „Roztok připravujte těsně před použitím!“ Otázka: Chápu to správně, že se to týká roztoku B (bělící lázeň), a ne roztoku C (čistící lázeň)? Vše připravuji předtím, než to dělám, ale lázeň B by se asi měla připravovat úplně těsně před nalitím do tanku, je to tak?