Negativní rámečky se samostatně moc nevyskytují, takže stojí za to se ujistit, jestli nepasuje i z jiného typu. U OP5 jsem bez problémů a úprav používal rámeček z OP2.
Kupovat kvůli tomu celý zvětšovák je škoda, už jenom kvůli tomu, že může posloužit někomu jinému.
O MG2 jsem jsem se nikdy nezajímal, protože mi připadal starý a pak se mi povedla koupě MG3 za babku. Teď při prohlížení fotek zvětšováků jsem zjistil , že MG2 má objektivovou destičku vedenou po dvou tyčích
na rozdíl od MG3, což mi připadá jako velká výhoda. Také celkově mi jeho provedení připadá tak nějak poctivější než MG3 a MG4. Soudím ale jen z fotek. Připadá mi to jako obdoba
při srovnání OP2 a OP5, které mám. OP5 modernější, ale tak nějak ošizený. OP2 starý, ale vypadá sympatičtěji. Kvůli barevné hlavě jsem ale používal OP5.
Tak nějak mi začlo vrtat hlavou, že MG2 by nemusela být špatná volba, zvlášť pokud by měl záměnný rámeček s MG3.
Odrazuje mě ale válcová kondenzorová a lampová skříň, na kterou by se asi blbě roubovala barevná hlava. Pod kulatou kondenzorovou skříní je ale obdélníková základna a třeba by se na ní dala
přišroubovat kondenzorová skříň z MG3. MG2 je občas vidět hodně levně, ale pořizovat ho na blind nechci.
Mohl bych poprosit o fotky zvětšováku se sundanou kondenzorovou skříní, fotky negativního rámečku a rozměry štěrbiny pro rámeček ve zvětšováku?
Moje adresa sklenicka mrtva_ryba razdva.cz
Díky moc.
Jak je to u MG2 s uchycením objektivu? To by také mohl být problém. Píšou něco o nějakém bajonetovém kroužku. Má tento kroužek závit pro objektiv M39 a redukci na M23.5 jako má třeba MG3? Nebo
dvou dva různé bajonetové kroužky jeden pro M39 a druhý M23.5? Já potřebuju M39.