Vážení, opět prosím o radu, zkušenosti a názory.
Začátkem května se chystám na výpravu na deltu Dunaje a už drahnou chvíli přemýšlím, jakou výbavu s sebou vzít.
Jasnou volbou je Bronica etrsi, objektivy 50, 75, 150, dvě kazety a stativ na vypiplaná přírodní zátišíčka, východy a západy slunce a podobné. Nojo, ale co k tomu? Broňa není aparát na pohotové focení, na momentky z výpravy (pojede nás asi dvacet). Můžu vzít Olyho OM-2 a objektivy 28 a 50, nebo můžu vzít D90 (pardón), s objektivem 18-105.
Věc se má tak, že tam jedeme primárně kvůli ptactvu. Jenže s objektivem na D90 toho moc na dálku nevyfotím, takže bych si musel půjčovat tele, což se mi nechce. Navíc tikitálistů tam bude vícero a pokud ty ptáky nebudu fotit, můžu se alespoň víc věnovat pozorování dalekohledem. S OM taky na dálku nemám moc šanci, k teleti se nedostanu už vůbec. Což mi napovídá, že si k Broně na statické focení vezmu OM s oběma objektivy na akční focení a možná ho naláduju barvou.
Tak to vypadá, že jsem si i sám odpověděl .. Přihoďte mi sem ale vaše názory, jak byste to nakombinovali..jsem rád za každou radu.
Taky pořád nemůžu přijít na to, do čeho veškeré vybavení zabalit. Vzít fotobatoh a dát ho do loďáku? Zabalit všechno do několika igelitů a dát do loďáku? Stativ to přežije přivázán k sedačce, ale co s mými křehkými stroječky?
Přeji dobrou noc