Dobrý deň,
chcel by som sa Vás opýtať na jeden môj problém s Canonom A-1, na ktorý už nejaký-ten mesiac fotím a štve ma viac a viac. Foťák som kúpil u p.Pazdery v Prahe a prejavovalo sa to už v prvom týždni od kúpy a až tak mi to nevadilo, nakoľko som nefotil rýchle zábery. Problém je ten, že po tom, ako stlačím tlačidlo spúšte sa závierka spustí,no zrkadlo sa občas, ale dosť často sklopí neskoro, kľudne aj o 4 sekundy bez ohľadu na čas, niekedy to urobí pri 1/250, niekedy pri 1/60. Dosť ma to štve, lebo neviem, kedy môžem fotiť skôr a kedy neskôr. Čo je však zaujímavé a nemám pocit, že by objektív a film mal na to vplyv, no vždy po vybraní filmu to zopár krát bez filmu, či objektívu skúsim a vtedy sa tento problém nevyskytuje, zvláštne, že nikdy.
Prikladám súbor, kde ma to dožralo. Šalina prichádzala z prava, čiže si ju predstavte kdesi v strede záberu, no cvaklo mi to o také 3-4 sekundy neskôr, kde sa už dostala viac doľava.
Vedeli by ste mi, prosím, poradiť, pomôcť, čo s tým, popr. kde by to vedeli tak študentsky výhodne opraviť?
Veľmi pekne ďakujem.
R.