Kolikrát tu nedávno zaznělo, že je třeba se dívat k lepším zítřkům a nevracet se k minulosti.
A proto si opět vzpomenu na galerii v dřívějším vzhledu stránek. Možná úplně na začátku nebyla vůbec žádná, to nevím. Já pamatuji, že tu byla možnost si založit jen osobní galerii. A těch, kteří toho využili nebylo mnoho. O to víc bylo zajímavé se těmi fotkami probírat. Protože když už se někdo odhodlal a galerii založil, byla evidentní snaha tam dát už hotové, vybrané snímky. Prostě Galerie i dle významu toho slova, což pro tento případ chápu tak, že tam vložím to co považuji za povedené.
A vše ostatní probíhalo ve vláknech. Tedy myslím tím, pokud mám třeba dotaz k tomu co s negativem nebo zvětšeninou udělat aby byla koukatelnější apod.... Pokud něco chci vědět, mám takovém vláknu větší jistotu, že se mi k dané věci někdo vyjádří.
Takže galerii jako takovou bych snad nerušil, ale dle mého bych :
1/ zrušil její přítomnost na úvodní stránce. Především pro příchozího, který je tu třeba poprvé. Nestačí jen ta možnost, že si to každý může nebo nemusí zobrazit. Protože - už z podstaty tohoto webu tady je vlastně taková galerie trochu nesmysl. A tak když nový příchozí, kteří první co vidí je Nedávné obrázky galerie a narazí při tom na snímky typu "heleďte co jsem zvládl na svůj první film" , značné procento z nich si možná řekne "Aha, tak takhle to vypadá, když se fotí na film". Jejich možné nadšení tak může být hned pryč. Když na podobné začátečnické snímky narazí později v souvislosti s nějakou konzultací problému, je to už docela něco jiného.
2/ vrátil se k původnímu členění, tedy vložit fotku lze jen do mé vlastní galerie, pokud si jí chci založit
3/ alternativně ponechat jednu galerii všeobecně přístupnou, ale s výrazným názvem třeba "Poraďna" nebo " Nevím si s tím rady" nebo tak nějak.
Já sice nevím co by něco takového obnášelo za práci, není to jistě otázka několika kliknutí. Ale snad by to v podobném duchu neměl být moc velký problém.