Jsem teda z hodne dalekeho okoli (Zlin). Barvu jsem zrovna minuly tyden zase po nejake dobe delal. Takze se k tomu vyjadrim spis teoreticky. Papir 40x50 uz jen tak nekdo doma mit nebude, protoze se uz kupuje jen v roli a ctyricitku ci padesatku roli pochybuju ze bude nekdo mit. Ze mas zapsane filtrace je sice fajn, ale vzhledem k tomu ze jsou ted jine papiry (jen pro digi osvit), tak jsou filtrace jinde a bude treba ladit znova. Delat v joboprocesoru je neskutecny opruz a hrozna prace. Po kazde zkousce musis vsecko kompletne umyt a osusit...a ze tech zkousek je potreba hodne. A jeste musis kazdou zvlast susit, protoze za mokra tu filtraci neurcis. Zkousel jsem to, ale fakt uz bych to znova nedelal. Chce to prubezny valeckovy procesor se susickou (durst printo, thermaphot, colenta...). A problem je, ze vetsina domacich uzivatelu je ma v sirce 30cm, vetsi uz jsou obvykle vyhradou profi laboratori.
V praze me z profi laboratori, ktere vim, ze ti udelaji rucni zvetseninu z barevného negativu (libovolna velikost) napada Fotonova http://www.fotonova.cz/ levne to ale nebude. O neco levnejsi by mohl byt sken a nasledny digitalni osvit na barevny papir, ale tam se zase prodrazi profi sken...