nojgi, on 06 Jan 2015 - 14:03, said:
Ještě takový dodatek. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by se leštil matný baryt. Ale to jen fakt na dovylepšenou a dokonalé zmatení nepřítele. Tohle vlákno je fakt mazec
Drpetko1. Doporučuji našetřit a vyrazit do Prahy do Národního technického muzea na tvůrčí dílny pana Štancela. Ve výsledku bude mnohem levnější než veškeré pokusničenstvo nazdažbůh. Na webu NTM jsem zatím nenašel, ale mám zprávu, že proběhne tvůrčí dílna 24.1. 2015 zrovna na téma zpracování prošlého materiálu. Případně určitě později proběhne kurz klasické ČB fotografie či jiné zajímavé věci.
"Pro velký úspěch proběhne 24. ledna v NTM opět workshop, který je zaměřen na vyzkoušení Koblicových metod zpracování vadného fotografického materiálu. Dopolední část je věnována zpracování filmů znehodnocených dlouhým skladováním. Odpolední část je věnována zpracování prošlých papírů. Bude-li čas, proběhne ukázka zvětšování poškrábaných negativů pomocí petroleje. Dílnu povede pan Štanzel. Přihlásit se je možné na emailu photoworkshop@ntm.cz . Počet míst je omezen, takže kdo máte zájem, neváhejte"
Jen jak jsem upozornil v úvodu kurz je placený. Ale nemělo by to být nic tragického. Více informací se učitě dozvíte v NTM nebo na emailu photoworkshop@ntm.cz
P.S. Omlouvám se za vložení reklamy, i když sám tyto kurzy nepovažuji za výdělečnou činnos. Po přepočtu na strávené hodiny a materiál je to spíš charita. Např. malíř pokojů by stál mnohonásobně více.
No, ak by to bolo len za rohom, tak by som dorazil do Prahy určite.Neviem si predstaviť takú dlhú cestu, íst do neznáma, žiadna rodina,nič, ani by som nemal kde prespať, jedine v nejakej ubytovni :)To je skôr pre tých, kto je z okolia.