Po téměř půl roce dokončím co jsem začal o stropním systému. Stropní systém jsem pořídil z druhé ruky. Fomei 5 x3m.
Ač má zkušenost v tomto směru není dlouhodobá, troufám si tvrdit, že je to výrazně lepší než šitové čínské stativy od photon cosi.
Asi ty stativy vyhodím. Jeden stativ se mi skácel i se zábleskem. Zachránil jsem ho svým bleskurychlým skokem jako tygr. Stativu povolila noha. V nýtu se normálně ohnula noha a šlo to k zemi. Dva další stativy zatím drží, ale pozbyly u mě důvěry.
Stropní systém je fajn. Jen nechápu, proč není robustnější a proč je tak drahý. Rozhodně nelze na mém systému mít velkou odraznou desku. Pantograf se kroutí i s kolejnicí. Je to celé takové jemné, lehké, tenké,měkké, musím lehce, abych to malíčkem omylem nerozdrtil.
Flexibilita systému je výborná. Dobře to vypadá
Má to, ale i jiné mouchy. Je lákavé elegantně poslat světlo se softboxem ke stopu, ale dolů nejde stáhnout tak snadno. Musím na štafle povolit západku.
Pantograf nedosáhne k zemi.
Nevěřím uchycení světel. Pojištěné to mám karabinkou.
Hlavní přínos stropního systému je to, že se nevztekám se stativy a mohu se věnovat fotografování.
Jsem rád že mám stropní systém. Je skoro stejně dobrý, jako pořádné pevné kvalitní stativy.