Za boha sem nemohl sehnat vložky do 9x12 kazet, eBay nula, Aukro, Bazoš a Sbazar nula, nikde nic. Už sem sem se málem chystal si je nechat vyrobit u jedný polský firmy, jedna stojí něco přes 7 éček, když sem se jen tak zašel zeptat k Pazderům jestli náhodou nemaj kazety popřípadě vložky, měli jen 3 kazety, vložky samozřejmě vůbec. Tak sem se jen pro srandu zašel zeptat tam dozádu, do toho druhýho obchodu a tam mi za 50 káblí prodali 5 vložek včetně skleněných destiček a dalšíma dvouma kazetama Občas se tam najdou najdou věci..
Ještě se chci kolegů velkoformátníků zeptat, jak sakra POTMĚ založit vložku s filmem do kazety a pak jí zase vydolovat z5. Mluvim konkrétně o tý kazetě u který se nedá odklopit ta část nahoře a deska/vložka se zasune dolu kde je pružina a pak se nahoře zasune pod tu stříšku. Protože ani pod červeným světlem když nabíjím kazetu foto-papírem je to skoro nemožný, není to nahoře za co chytit tu vložku, zatlačit dolu, vysunout z tý kazety když je tam ten materiál. U kazety kde se dá odklopit ta část nahoře je to bez problému. Dík
Jinak focení na papír ( Fomaspeed Variant 311 ) je super zábava, všechno při červeným světle, citlivost papíru cca ISO 5 docela sedí. Kvalita samozřejmě není topová ale o to nejde. Vyvolávám v negativní vývojce a poprvé sem si vyzkoušel kontaktní otisk, v tomhle případě teda z papíru na papír a pod sklem. Takový první foceníčko s 9x12 VF, už mě štvalo jak na mě ty kamery čumákujou seshora z poličky, plně funkční.