Zdravím ve spolek. Konečně jsem se odhodlal k vyzkoušení MG a potřebuju drobnou odbornou konzultaci.
Mám hlavu Meopta color 3 + trafo (originál šedé, pojistka 250V, 800mA). Kondenzor bez čočky. O co jde:
1, nasadil jsem hlavu na Opemus III (bez problémů)
2, hlavu zapojil do trafa, trafo do spínacích hodin
3, zapnul vypínač na trafu
4, stáhnul barvy na 0, bílou dal na max. svítivost
5, pustil se do proužkové zkoušky (á 2 vteřiny na hodinách)
6, první proužkovka ok,
7, druhá totálně tmavá (občas nesvítila žárovka, a musel jsem opakovat sepnutí hodin)
8, třetí měla viditelně posunutou expozici při stejném času ( 4 x 2 vteřiny)
9, když jsem chtěl svítit s Y najednou nic, žádné světlo
Když jsem pochopil, že jsem skončil, tak jsem se jal hledat závadu - vlákno žárovky mi přijde okometricky OK (odpor jsem nezměřil ), ale trafo dává jenom 10V je to OK? na trafu uvnitř je štítek 11V / 8,4A
Při spínání mi přišlo, že má žárovka viditelný světelný "náběh" než se rozsvítí - u 2 vteřin celkem problém ne?! Je to OK?
Plná žlutá je na bílém papíře moc málo odlišná od nulové, když to porovnám s bílou(nažloutlou) samotné žárovky tak si nejsem jistý neutrální gradací, resp, změkčením u plného Y. A když to porovnám s plným C nebo M tak to je taková nijaká bludička - spíš pocit než barva. Nehledě na to když to porovnám s výletem na Kokořín...
A otázky:
Má halogenka "nabíhat" viditelně na max. svítivost, nebo už byla na odchodu?
Má trafo dávat 10V místo vnitřních štítkových 11V, resp, venkovních štítkových 12V?
Má být max. žlutá hodně odlišná od čistě bílého světla?
Předem díky za odpovědi.