Dobry den mili kolegovia ,
neviem ci uz tu take forum bolo alebo otazka ale .. ako si mozem vyroit vlastny film ? aky je nato recept ? viem si podomacky vyrobit aj polaroidovu emulziu ?
Publikováno 7 leden 2016 - 14:04:26
Dobry den mili kolegovia ,
neviem ci uz tu take forum bolo alebo otazka ale .. ako si mozem vyroit vlastny film ? aky je nato recept ? viem si podomacky vyrobit aj polaroidovu emulziu ?
Publikováno 7 leden 2016 - 14:36:56
Myslím, že táto otázka dosť vyrazila dych viacerým Skús presnejšie špecifikovať, čo tým myslíš. V zásade "film" ako prvotný negatív sa dá vyrobiť tak, že na nejakú priehľadnú podložku naleješ nejakú svetlocitlivú vrstvu. Ako podložka sa používalo v minulosti hlavne sklo a na film sa používa nejaký plast. Druhá vec je zloženie svetlocitlivej vrstvy, sú rôzne postupy. Podľa toho treba zvoliť vhodnú svetlocitlivú vrstvu a na internete nie je problém nájsť chemické zloženie.
Publikováno 7 leden 2016 - 14:38:50
chcel by som si vyrabat vlastne filmy ak by som si zohnal metraz s normlanou podlozkou 35mm tak nejake recepty nato postupy hoc co
Publikováno 7 leden 2016 - 14:45:51
Publikováno 7 leden 2016 - 14:48:17
no taka masina je paradna ale raz som videl aj neico mensie ako si to pan tocil mal len obycany valcek a pekne sa mu to rovnomerne natieralo skor mi ide len o experimenty ak nahodou nejake recepty mate a navody k nim popripade uz aj nejake ukazky
Publikováno 7 leden 2016 - 19:17:34
V takom prípade možno začať pokusníčiť s fomáckou továrenskou emulziou, je k dostaniu za dobrý peniaz. Len na film je dosť málo citlivá V knižke od M. Poláška (http://www.enface.cz...7x10-ukazka.pdf) je návod na kuchynskú výrobu domácej chlorostriebornej emulzie, ale tiež len na papier, teda málo citlivá.
Publikováno 7 leden 2016 - 20:39:49
Trip35, sorry, ale pripomínaš mi toho filmára na súťaži:
porotca: váš film je perfektný, má šmrnc, atmosféru a všetko, čo k tomu treba, len prečo ste ho preboha točil na čiernobiely film?
amatér: Lebo farebný si ešte neviem vyrobiť.
Ešte raz sorry, ale keď si chceš robiť filmy sám, skús si zohnať nejakú literatúru z päťdesiatych rokov, tam snáď niečo nájdeš. Pokiaľ viem, tak na túto tému sa tu nikto nebavil, aspoň som na niečo také nenarazil.
Temná komora →
Negativní proces →
Světlé defekty na negativuZaloženo od birdie , 29-červen 2024 negativ, svitek, fomapan |
|
|
||
Temná komora →
Vybavení →
Svetelny panel pre prezeranie negativovZaloženo od pepo007 , 22-červen 2022 LED, negativ |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Co se kam nevešlo →
Přefocování negativu na prosvětlovacím pultuZaloženo od Rossiny , 16-prosinec 2020 negativ, pult, kopie, pc a 1 více... |
|
|
||
Temná komora →
Negativní proces →
Záchrana starých negativůZaloženo od Miro2 , 15-říjen 2020 Foma, negativ, záchrana, renovace a 1 více... |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Co se kam nevešlo →
Skenovanie negativov v BrneZaloženo od Tomich2 , 8-říjen 2019 sken, negativ, brno |
|
|
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních