Keďže sa s odpoveďami rozsypalo vrece , odpoviem si sám.
Prvé pokusné zábery, vonku aj s bleskom, fotené Pentaxom ME super s A 4/35-70. Aby sa expozimeter ani závierka nemohli sťažovať, nové baterky.
Všetky zábery sú krásne naexponované, len trochu tmavé. Mám podozrenie, že proklamovaných 160ASA nie je veľmi presné a citlivosť filmu by som typoval tak na 100ASA. Na druhej strane, nakoľko nemám Foma set, ani vývojku LQR, použil som klasickú prvú vývojku FV32 pre inverziu Foma, ktorú bežne používam na DS8 a zvyšok lázne z procesu ORWO 829. Takto úspešne vyvolávam všetky inverzné filmy 8 a16mm, teda ORWO, Svema aj Foma. Robím tak vlastne preto, aby som nemal veľké množstvo fliaš s roztokmi, a tak mám prvú vývojku pre ORWO, Fomu aj Svemu, a ostatné lázne používam rovnaké, už spomínaný proces ORWO 829. Takže miesto 15 flieš mám vlastne len 7.
Ale späť k Adoxu. Z prvých kontaktov s týmto filmom začínam mať silný pocit, že výrobcom filmu je FOMA (asi aj preto tento film nemá v ponuke, export je export). Film je signovaný len dole počtom obrázkom, a to číslami od 1 po 82, teda dve čísla na políčko. Takto signovali filmy len Foma, ORWO a Svema (ak sa mýlim, tak ma opravte.) Hore nie je nič. Aspoň na tom cca 30 cm kúsku som nič nenašiel. A povedal by som to asi tak, že aj podanie obrazu na filme mi veľmi pripomína Fomacke diáky zo starších čias. Ale to je len môj osobný názor.
Ďalšie pokusy zreferujem. Film sa mi páči, asi si ich ešte niekoľko kúpim do zásoby.