Kolegovia, veľmi zaujímavé vlákno ... (oveľa zaujímavejšie ako verejné lynčovanie nováčika so scannerom ) S "vykladačmi pravdy" sme sa už stretli mnohí. Častokrát sú to ľudia, ktorí sami nemajú na to vytvoriť niečo kreatívne, respektíve, ak sú toho schopní, snažia sa formou paralel obhájiť si svoju tvorbu pred svetom a poukázať, že oní sú aspoň tak dobrí ako nimi kritizovaný fotograf .
Nakoniec aj takíto ľudia môžu byť pridanou hodnotou pre ľudí bez fantázie, ktorí sa silou-mocou snažia venovať umeniu a potrebujú cudzí názor na to aby boli "in" pretože naozaj na fotke čiernej gule na bielom pozadí vidia parafrázu stvorenia sveta a vyššie posolstvo z astrálu.
Podstatné (podľa mňa) je, keď už sa s takýmito ľudmi stretneme zobrať si z ich kecov len to, čo nás posúva dopredu a nenechať sa znechutiť.
Oveľa smutnejší jav, ktorý po diskusii so zopár ľuďmi, nie je až taký zriedkavý, som pozoroval začiatkom Novembra na vernisáži Boruta Peterlina v Bratislave. V momente otvorenia výstavy a odkrytia švédskych stolov s pohostením sa všetci, dovted veľmi distinguovane pôsobiaci ľudia, vrhly na chlebíčky, jednohubky a víno. S kamošmi sme týchto trápnych 10 minút využili na nerušené pozorovanie fotografií, pri ktorých nebolo ani nohy, a prehodili pár slov s autorom
A tak ma napadá: Koľko z vykladačov pravdy svojimi kvetnatými rečami len ospravedlňuje svoju prítomnosť na vernisáži, kam sa prišli zadarmo najesť a napiť??? Boh vie ...