Ahoj, tak sen se mi splnil skutečností a vedle digitálního Nikonu budu fotit i na 35mm klasiku (Nikon F80 s datovací stěnou, která tiskne expoziční údaje mezi kinofilmová políčka). Pomalu jsem si sehnal vybavení potřebné pro fotokomoru - víceméně jsem to všechno zdědil po mojem dědovi, který mi to rozdal: plastová vývojnice na 2x 35mm film, stolek, kolíky na sušení vyvolaných negativů, červené 15W žárovky (prý lze použít i červené signální LED blikátko na kolo?), atd. Má k dispozici i několik zavřených balení fotopapírů 9x13 expirovaných kolem roku 92. Teď k filmům a chemii - rád bych fotil na negativní ISO400 materiál Ilford - ze začátku než se v tom zlepším, tak na HP5+, později bych chtěl přejít na Delta 400 Professional. Dále hodlám nakoupit:
- 5l kanystr vývojky Ilford ID-11 (dodává se i s regenerátorem - chápu správně, že po několika vyvolávacích cyklech můžu vývojku regenerovat, a dále používat?)
- přerušovač Ilfostop (z 500ml koncentrovaného balení si mohu vyrobit 19,5 litrů finální kapaliny)
- ustalovač HYPAM - rychloustálení 1:4, jinak 1:8 až 1:9
- smáčedlo Ilfotol
Zatím mi nejsou úplně jasné časy vyvolávání a ustalování pro výše uvedené filmy, proto uvítám jakékoliv rady. Negativy hodlám skenovat na Epsonu V300 Photo.
Díky.