Předem se omlouvám za offtopic, ale opravdu nevím o žádném lepším místě kde se zeptat a předpokládám, že aspoň někteří milovníci osmičky budou i milovníci pětatřicítky. Věc se má asi tak: hrozně rád bych zase viděl nějakou projekci filmu z 35mm kopie. V Praze jsem zkoušel obeslat už několik kin/multiplexů (Mat, Aero, Světozor, Oko, CinemaCity, Cinestar, ...) většinou mi bylo řečeno že sem tam se nějaká kopie objeví, naprostá většina je ale digitál (i u starších filmů, když už se teda promítají). Nevíte proto někdo o nějakém kině v Praze, kde se nějak pravidelně promítá z filmu?
Co jsem koukal, tak v Brně to docela praktikují v kině Art, Vansdorf má svoje 70mm kino, ale v Praze to asi vypadá bledě. Naposledy co jsem viděl film tak byl Nolanův Interstellar v 70mm IMAX na Flóře a to byla naprostá bomba. Mimochodem kontaktoval jsem CinemaCity jestli bude i Nolanův Dunkirk z filmu a že prý neví, že záleží na distributorovi.
Je to celý nějaký mrzutý, asi jsem staromilec, ale prostě mi v kině chybí ten charakteristický zvuk projektoru, specifický vzhled filmu a vůbec.
Díky za tipy, ještě jednou sorry za offtopic a filmu zdar