Nechci sířit poplašnou zprávu ale....
Tetenal set na 5litrů se už nedělá. Místo toho je 2,5 litová sada. V ČR nesmyslně drahá (v lightq 2350 vs. 60€ v Germánii).
A dle paní Polové z lightq...už ani Kodak ani Fuji E-6 sady nedodává. Na macodirectu ještě Fuji E-6 v ceníku mají.
Takže...trochu se předzásobte.Mám nepříjemnou předtuchu...
A BTW, nemáte někdo zkušenost jak dlouho vydrží neotevřená chemie? Peníze i místo by byly...tak bych si trochu zasyslil.
Pomohla by trvanlivosti nějak měřitelně lednička?
No je tomu bohuzel tak a to jsem zrovna zacal experimentovat s diakama v komore, uz se mi dari udelat celkem pekne printy z E6 pomoci cernobile vyvojky a RA-4 procesu.
Kazdopadne musim rict, ze se cim dal vice snazim delat vsechno jako negativ, myslim tim kupovat negativy a fotit negativy...printy z negativu...bohuzel
Cibu uz nemame a tech materialu na E6 uz je taky jaksi poskromno...
Jak rikas reseni bude se nejak zasobit a nebo si michat E6 sam doma, coz musim uznat ze je opruz... a co se tyka dotazu na chemii...neotevreny tetenal vydrzi dost dlouho....roky a roky skladovani uplne v pohode.....a skladovani v lednici je urcite fajn, ale nesmi byt moc velky chlad, muze se to zacit srazet, ale to by to uz muselo byt fakt dost chlazene....doporucuji malou lednicka pustenou tak na jednicku...nesmi to primrzat....