A hlavne je to skutočne fajn stroj. Už vo svojej dobe bol hodnotený veľmi veľmi vysoko ako špičkový stroj vo svojej kategórii, či už po mechanickej, tak aj po optickej stránke a meopťácke objektívy 1/50 boli dlhé roky svetovou špičkou medzi 16mm projekčnými objektívmi. Najväčší problém je tá gumička, ktorá prenáša pohyb z motora na mechaniku, keď sa nezoženie originál, tak je možné použiť rôzne náhrady. Ja napríklad používam tesnenie na spájanie potrubí, je síce trošku hrubšie, ale po chvíli sa vytvaruje do remeničky a potom to už šľape ako hodinky. Minule som kopíroval cca pol hodinový film zo zvukom, ja robím zvlášť obraz a zvlášť zvuk a rozišlo sa mi to o päť sekúnd.
Jednú vec, ktorú odporúčam urobiť každému majiteľovi projektora Meoclub je, aby vymenil olej, ktorý maže vačku drapaku. Keď otvoríš zadnú stenu, tak pod oskou, kde je vačka je taká mala ampulka, z ktorej ide tenká tkanička ku vačke. Po tých rokoch je už olej zväčša vyschnutý, takže mazanie nefunguje. Ja som vybral tu nádobku, vrch je šrubovateľný, všetok starý olej som odstránil, vyumýval liehom a naplnil novým olejom na šijacie stroje. už po niekoľkých minútach premietania sa zmenil zvuk premietačky, je podstatne tichšia. Ďalšie plnenie je už potom malina, stačí na to injekčná striekačka a tenká ihla, a sem tam to skontrolovať.