Ahoj, v dedkovej pivnici som našiel toto čudo - Poloxer PZO 210/4.5 polskej výroby. Na foťák mi nesedí, má závit s megaveľkým priemerom, na ktorý bola prišraubovaná tá hliníková trubica (ktorej účelu tiež nerozumiem), ktorá však na druhom konci nemá závit. Bol som s tým dokonca vo fotošope, no, čuduj sa svete, ani tam mi nepovedali, načo to je. Vedel by mi niekto povedať, čo to je? A čo s tým robiť? Vďaka.
Poloxer 210/4.5 PZO Varšava alebo čudo z dedkovej pivnice
Started By
juhovychod
, 6-čen 17 20:16:53
#PZO #poloxer #poloxer #PZO
5 odpovědí na toto téma
Publikováno 6 červen 2017 - 20:16:53
Publikováno 6 červen 2017 - 20:34:24
Tak můj tip. Je to nějaká samodomo redukce aby se to dalo využít pro něco, cos v pivnici (zatím ?) nenašel. Mimochodem velmi pěkná práce. Tvarem to připomíná tubus kinematografické kamery, ale zrovna tak by to mohlo být...
Publikováno 6 červen 2017 - 20:41:23
Na foťák ti to sadne, keď budeš mať správny foťák. Typujem, že bude vyzerať ako búdka pre vtáčiky. 210-ka je objektív obvyklý pre veľkoformátové fotoaparáty.
Publikováno 6 červen 2017 - 21:30:20
Jo už to vidím, ten menší kus je ostřící prstenec, větší má na sobě šroubovici.
Publikováno 6 červen 2017 - 21:55:35
Hmm, to mi napadlo, ale on sa tam len našróbuje a potom tam je len našróbovaný. A hýbe akurát tak sebou. Robí nič.
Publikováno 6 červen 2017 - 22:15:56
Ostatní je na tobě. Pohledej něco o historii fotografické techniky. Ve zkratce. Kroužek na objektivu ovládá clonu, exponuješ "kloboučkem" čili krytkou (pokud nechceš žaluziovou či jinou velkou a neforemnou závěrku strkat před objektiv). Ta krabice kam to patří bude mít na zádech matnici a na ní zjistíš že objektiv "robí" víc než dost. Atakdál...
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních