Zdravím,
jsem zde nováčkem /na webu, nikoliv v analogu/, tak nevím, nebudu-li kamenován za přílišné vlastenectví v podobě Fomy, ale jsem ze zapadlého města, kde se za Ilford platí zlatem, takže nezbývá než využít služeb našeho národního podniku :D
Dotaz je k Fomapanu 200 - jaké používáte vyvolávací časy? Foma doporučuje /používám Fomadon LQN, opět jediné, co se zde dá sehnat/ 7 minut na 100, 9 minut na 400, ale pouhých 5 minut na 200, což v té posloupnosti jaksi nesedí, ale přímo v továrně mi řekli, že je to dané něčím jiným a že to nejde 7,8,9, jak by bylo logické. Nicméně - zkusil jsem, a výsledek otřesný /vybledlé, nevýrazné, proti světlu není vidět téměř nic, dle přírušek k ČB fotografii nedovoláno/. Dvakrát po sobě, obojí kinofilm FP200. Naopak u FP100 problém nebyl nikdy, a myslím, že tam výsledky odpovídají víc než těm 80 korunám, co se tady za ně platí. Hodlám teď vyvolávat poslední dva kinofimly FP200 /přecházím na středoformát/, ale nerad bych to zkazil, tak doufám, že pochodím u zkušenějších :)