Ahoj, střednímu formátu jsem propadl teprve nedávno, ale už teď je mi jasné, že se bez něj neobejdu na svým tripu po jižní Asii, kterej se bude konat o prázdninách, proto se koukám po něčem, co bych mohl vzít s sebou, můj Kiev 60 je bohužel moc velkej a těžkej krám, a táhnout se s tím každej den fakt nechci. Tak jsem si říkal, že bych si mohl koupit ještě něco menšího, ale nemám moc budget.
Rád bych, aby to mělo závěrku aspoň 1/250 (ideálně 1/500), objektiv nejlíp nějakej trošičku širší, třeba 50-75mm (kdyžtak těch 80, to už není moc rozdíl).
Říkal jsem si buď nějaký dvouočko (o Rolleiflexech si můžu nechat leda zdát, spíš doufám, že se mi povede někde na internetovým bazaru náhodou narazit na nějakou ne moc známou mašinu a nechám to vyservisovat), takže buď klasická flexareta, nebo něco podobného (nedávno jsem koukal na Mamiyu C330, ale to se bojím, že v zdejších luzích a hájích za podprůměrnou cenu neseženu, a za normální peníze už je to kapku nad rozpočet).
Nebo jsem si případně říkal, proč nezkusit nějakou skládací měchovou věc, klidně bych se nebránil formátu 6x9, ale zase aby to bylo za dobré peníze, tak bych asi musel hledat něco staršího, a tam nevím, jak je to se spolehlivostí. Na druhou stranu to zabírá snad ještě míň místa.
Případně pokud je ještě nějakej typ konstrukce, kterej bych mohl zvážit do výběru a zapomněl jsem na něj, tak bych o něm rád slyšel
Nerad bych to formuloval jako variaci klasického "chci levnej ale dobrej foťák", spíš bych rád získal nějaké tipy, po čem se koukat.
Tak díky moc za tipy!