Spolu so Sinarom som kúpil aj originál statív. Občas ho používam v ateliéri a tak som sa dnes rozhodol ho trochu vyčistiť a premazať. Pripravil som si pár vecí, sadol k práci. Najmenšia skrutka má hlavu 10 mm, takže sa šlo po náradie na auto. Tak som postupne začal rozoberať hlavu a vysúvanie. Všetko je neuveriteľne masívne vyrobené z mosadze a kvalitného hliníka. Šnekový prevod z kľučky na vertikálnu tyč by pokojne zniesol prevádzku v riadení menšieho auta Všade starej vazelíny a šmíru, asi to od prvej kúpy niekedy v roku 1972 nikto neriešil. Ale keď sa tá krásna švajčiarska mechanika očistí, premaže a poskladá, ten statív bude určite bezvadne slúžiť zas nabližších 50 rokov V žiadnom parametri sa mu nejaký moderný uhlík nevyrovná - len tá váááááha, akoby bol z trubiek na lešenie
Žádné odpovědi
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:statív, servis, oprava, sinar, norma
Teorie, praxe a jiné →
Opravy a výroba →
Flexaret IV problém se spouštíZaloženo od JanSmida , 14-March 2021 flexaret, IV, spoušť, oprava, iv a 4 více... |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Opravy a výroba →
Linhof Super Technika III 6x9 - potrebujem radu k matnici od človeka, ktorý ju poznáZaloženo od morgien , 23-February 2021 linhof, linhofsupertechnika, 6x9 a 2 více... |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Opravy a výroba →
servis staré CompurkyZaloženo od past , 6-January 2021 Compur, závěrka, servis |
|
|
||
Fotoaparáty - vybavení →
SF - ani malý ani velký prostě střední formát →
Identifikace modelu Flexaretu a kam s ním na servis?Založeno od wiston , 26-October 2020 flexaret, servis, model |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Opravy a výroba →
Minolta Dynax 9Založeno od Bubo , 15-May 2020 Oprava |
|
|
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních