Ahoj,
jen se chci zeptat, jestli tady někdo nemá:
1/ erární AN sklo pro Magnifax 4?
2/ držák Ilford MG filtrů pod objektiv?
Díky
Publikováno 23 březen 2018 - 15:02:48
Ahoj,
jen se chci zeptat, jestli tady někdo nemá:
1/ erární AN sklo pro Magnifax 4?
2/ držák Ilford MG filtrů pod objektiv?
Díky
Publikováno 23 březen 2018 - 15:23:02
1) takto daleko komunita zatím nedošla, aby měla erární vybavení ale je to dobrý nápad
2) držák lze vytisknout na 3D tiskárně
Publikováno 23 březen 2018 - 16:02:39
Díky za radu (obě). Nicméně tušíš kdo by to uměl vymodelovat?
Publikováno 12 únor 2019 - 13:10:34
Antinewton na Magnifax 4.
Je tu hodne vlaken, ale sem se to asi nejvic hodi.
Prisel jsem o skla do MAG4 a zkousel vsechno mozne...
1. Antireflex - i pri velkem zacloneni jsem strukturu skla na fotce nikdy nevidel, ale (jak jiz nekdo psal) na tomto typu skla je spatne videt prach. Jeste hur se z nej dostava, protoze se rad zachytava na te strukture. A to sklo je dost nachylne na mechanicke poskozeni.
2. Brousene (piskovane) sklo. Velky problem s mechanickym poskozenim. Skrabne to nehet, i hrana filmu.
3. Po domacku leptane sklo. Zkousel jsem leptaci pastu. Lepta skvele, ale velmi nerovnomerne. Naredil jsem ji destilkou a udelal tekutinu s podobnou viskozitou jako kolodium a stejnym zpusobem nalil na sklo. Obdobny vysledek, nerovnomerne naleptano. Posledni pokus byl sklo plavit po hladine leptaciho roztoku - vysledek beze zmen.
Leptane sklo se dobre cisti, nevadi mu mechanicke namahani (obe veci jsou velky problem u brousenych skel), a proto jsem nakonec jsem navstivil sklenare. Ten mi tvrdil, ze leptane sklo problem neni, ale 2mm se pry v CR sehnat neda a nejtenci ma 4mm. Urizl mi ho, zabrousil hrany a s malou upravou ramu magnifaxu, ktera ovsem nebrani pouziti i originalnich skel se podarilo ho tam dostat. Funguje to.
Publikováno 21 září 2020 - 16:19:27
brzy budu mít MG4 bez skel, ale budu je potřebovat, takže hledám vopšns a napadlo mě:
1) nějak tam nabastlit tohle:
https://www.lightq.c...s187x4076p.html
zkoušel někdo?
2) dát na jisté doporučení Kulhánka, který pro eliminaci newton kroužků doporučoval používat neexponovaný ustálený film jako vložku mezi horním sklem a filmem... jaksi matnou stranou kamsi (nějak se mi to nezdá), ale při tomto mě napadlo použít místo horního AN skla nějakou starou neexponovanou ustálenou skleněnou fotografickou desku (příp. ještě vykoupanou v běliči, kdyby měla závoj), říznutou na rozměr AN skla pro MG4 a zkosenou o hrany (emulzí k filmu)
zní to reálně?
Publikováno 21 září 2020 - 18:07:55
Publikováno 21 září 2020 - 18:09:09
Publikováno 21 září 2020 - 19:15:41
Zní to reálně v bodu dva, ale v prvním případku se mi zdá že by mohlo króžkovat mezi tím neexponovaným a ustáleným a sklem
Publikováno 21 září 2020 - 20:57:05
jsi hodný oni tam ten rozměr uvádějí
Rozměry: cca 100 x 72,5 mm
obávám se, že MG4 sklíčka jsou cca 105x75, ale podle mě by neměl být problém (resp. menší problém, než vyrábět AN sklo) nabastlit zarážku na to sklíčko kousek blíže k otvoru prosvitu a podobně na druhé straně vyměnit ten holder plíšek za širší (pokud si to dobře pamatuju).
pokud něco nevymyslím nebo neseženu někde obě, tak od tebe vezmu aspoň to obyčajné. děkuju
1. Kaisera ti môžem premerať či sadne.
2. Mám plný šuflík rôznych skiel zo starých zväčšovákov - ale AN som tam nevidel - možno maximálne obyčajné.
Keď tak napíš maila.
Temná komora →
Vybavení →
MAGNIFAX 4Založeno od Pavel77 , 16-únor 2019 MAGNIFAX 4, meopta |
|
|
||
Temná komora →
Pozitivní proces →
Magnifax 4 problémZaloženo od tomasblaha , 7-listopad 2015 Magnifax 4 |
|
|
||
Temná komora →
Vybavení →
6x6 120mm ZvacsovakZaloženo od Valhalla , 28-duben 2013 Magnifax 4, Magnifax 3a a 6 více... |
|
|
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních