No, neviem, kde sa roku 87 predávali Moviechromy za 80,-Kčs, ak si dobre pamätám stáli 150 a k tomu bolo potrebné pripočítať poštovné a cenu za vyvolanie, takže kazeta s 15 metrami filmu, teda 200 sek. záznamu vyšlo na cca 200,- Kčs. Orwo som taktiež mal rád, na rozdiel od diakov sa mi DS8 UK17 páčili, a pri cene myslím 45 Kčs a vyvolaním v mojej kúpeľke som mal 20 metrov čistého filmu, takže nebolo nad čím rozmýšľať. Aj ČB ORWA sa mi páčili viac ako Fomapany, ktoré vychádzali viac kontrastné.
Pre porovnanie dnes? Farba - kazeta za 50 EUR myslím aj s vyvolaním je nezmysel, a skutočne len niekoľko fanatikov si to kúpi. ORWO bohužiaľ skončilo, Svema tiež, Kodak je drahý aj v čb prevedení, tak ostáva už len Foma R100 a tá je pre mňa plne vyhovujúca, a relatívne aj lacná. 30,5 metra DS8, po rozrezaní a naplnení do kaziet, mám štyri kazety, za myslím 25 Eur 60 metrov filmu S8, teda kazeta z 15 metrami filmu vychádza na 7,5 Eur.
A negatív S8 je nezmysel. Keď chcem točiť na film, tak to chcem preto, že si to chcem premietnúť na plátno a nie na to, aby som to stiahol do počítača a strihal a pozeral v počítači respektíve na obrazovke televízora. Na to mám videokameru.