Fotoklub závodního klubu ROH Tesly Rožnov jsem navštěvoval cca půl roku v roce 1986,formalismus kam se podíváš! Staří vlci tam plkali jak je to nemoderní vážit vývojky z chemikálií,když se prodávají výborné hotové,nebo jsem zažil,jak jeden "polozasloužený" kolega spílal méně zasloužilému jak může používat Pentacon six TL a proč nefotí alespoň Prakticou BMS,když už nemá na Tuzexový Canon A-1 jako on...Fotografickou tvorbu jako takovou tam nikdo neřešil. V roce 1987 jsem šel na Institut Výtvarné fotografie a do fotoklubu se už nikdy nevrátil...
Pokud mám informace,tak pánové dnes řeší kvalitu SD karet,a jak je nemoderní a zastaralé ještě dnes fotit Prakticou BMS,Canonem A-1,když je doba digitální...Mě osobně baví tvorba fotografického obrazu,20let už neřeším s čím na to,ale co by ta konkrétní fotografie měla říkat...Jestli Canonem,Fomapanem,Rodinalem,Magnifaxem-je mi šumák! Jsem toho názoru,že člověk opravdu tvůrčí-nepotřebuje k životu žádný fotoklub...Tvůrčí individuality se stejně najdou,objeví,dají dohromady-viz tvůrčí skupiny jako byl Profil,Vox,DOFO,Setkání....