Dobrý den,
po přibližně měsíci, kdy jsem několik večerů strávil pročítáním různých stránek, kde milovníci Minolt, Pentaxu, Olympusů, Nikonů apod. se snažili jiným nováčkům poradit, jaký typ fotoaparátu pořídit, jsem se vzdal, protože to nevedlo zatím nikam jinam, než do nerozhodnosti a vlastně nespočetných možností.
Byl jsem už téměř rozhodnut, že si pořídim jeden z těchto modelů od Minolty - XD 7/11 ; srt 101/102 ; XE7 ..
Našel jsem i nějaké inzeráty( kam jsem zatím nenapsal) protože doufám, ikdyž možná trochu naivně, že byste mi zde někdo poradil.
U těch zmiňovaných inzerátů bylo napsáno ''neodzkoušeno'' apod. - byly to inzeráty v CR, na ebay jsem jich viděl dalších tucet, ale to je více ''rizikové'' u p. Pazdery ani jeden ze zmiňovaných modelů, bohužel pro mě nebyl.
Abych uvedl, proč tak tápu.. mám videokameru Krasnogorsk 3, která má závit M42. Ke kameře mám momentálně 4 objektivy s tímto závitem. Vždy jsem byl spíše zaměřený na video, ale fotka a video jde ruku v ruce a bez fotky by video vlastně neexistovalo a navíc se skrze focení dá ''vytrénovat'' oko na tu ''správnou'' kompozici obrazu a vše co se ke skladbě obrazu váže. Zároveň bych se chtěl naučit volat a skenovat si fotky sám, ať už v barvě tak v negativu, ale k tomu si pak zde otevřu příslušná témata a nebo poslouží google etc.
Proto bych vás zde tímto chtěl poprosit o pomoc, zda by se zde našel někdo, kdo by mi v tom guláši udělal jasno..
Moje ''požadavky'' byly:
kovové tělo
dobrá ergonomie
světelný hledáček
minimální přítomnost elektroniky
něco ''low budget'' - např. olympus om2n se mi líbil hodně, ale cenově se dnes pohybuje už trochu mimo co si v tuhle chvíli můžu dovolit a zároveň pro mě, jako nadšence, kdy to budu používat pro svoje vlastní vyblbnutí, naučení a nehodlám řešit, jestli zuiko skla kreslí o píď líp než rokkor skla apod. mi přijde rozumný jít touhle low budget cestou.
určitě jsem na nějaká specifika asi zapomněl, prosím, pokud máte náladu, či chuť, budu rád za jakékoliv připomínky a poznatky!
Díky a přeju hezký den!
Vojta