Zdravím všechny,
dnes se mi stalo,že jsem namíchání fomadon excelu prohodil sáčky a rozmíchal jsem nejprve velký sáček a pak malý.Je vývojka použitelná?
Omlouvám se za blbý dotaz,ale stalo se mi to poprvé......(nejsem chemik
Díky za odpovědi
Publikováno 20 květen 2019 - 20:20:02
Zdravím všechny,
dnes se mi stalo,že jsem namíchání fomadon excelu prohodil sáčky a rozmíchal jsem nejprve velký sáček a pak malý.Je vývojka použitelná?
Díky za odpovědi
Publikováno 21 květen 2019 - 06:04:22
Vyzkoušej na kousku filmu jestli pracuje jak má. Když ne, tak s ní vyčisti odpad v umyvadle.
Publikováno 21 květen 2019 - 07:43:05
Zdravím všechny,
Díky za odpovědi
pokud se ti rozpustilo vše do čirého roztoku, neměj obavu.
Publikováno 21 květen 2019 - 10:10:55
Jen tak pro zajímavost: dokáže někdo vysvětlit, proč se to míchá zvlášť a v tomhle pořadí?
Publikováno 21 květen 2019 - 15:21:27
Pokud si pamatuju z dob kdy jsem míchával většinu vod tak je to proto, že některé složky se hůře rozpouštějí při nedodržení pořadí, které je v tomto smyslu sestaveno. Chemici by asi dovedli odpovědět podrobněji, ale to by bylo pro každou lázeň specifické. Tak stačí držet se doporučení výrobce.
Publikováno 25 květen 2019 - 12:55:51
Moc děkuju všem za odpovědi,
dám vědět jak to dopadlo,zda normálně funguje
Publikováno 31 červenec 2019 - 14:59:32
Jak to dopadlo? Právě jsem to taky poplet, tak abych kdyžtak nemusel čekat a mohl rovnou vypadnout do krámu pro novou
Moc děkuju všem za odpovědi,
dám vědět jak to dopadlo,zda normálně funguje
Publikováno 19 srpen 2019 - 10:41:33
Popletená vývojka fungovala v pohodě,jen jsem ji měl pořádně promíchat.JInak se nic neděje
Publikováno 21 srpen 2019 - 14:03:27
Není důvod proč by to měl být problém, maximálně se to bude rozpouštět déle. Já rozpouštím každý sáček zvlášť, pak to sliji do odměrné baňky a doplním do litru destilkou, kterou nejdříve vypláchnu kádinky ve kterých jsem to rozpouštěla.
Temná komora →
Receptář →
Caffenol C - Univerzální NETOXICKÁ vývojka pro negativní i pozitivní proces, recept a postup pro konzistentní a kvalitní výsledkyZaloženo od BlackTea , 11-listopad 2019 vývojka, netoxická, ekologická a 5 více... |
|
|
||
Temná komora →
Negativní proces →
Žádost o rady pro začátečníka - vyvolávání v Kodak Profesional D-76Založeno od Rossiny , 24-červenec 2019 vývojka, D-76, Kodak |
|
|
||
Temná komora →
Receptář →
AGFA ACDZaloženo od Kakavospool , 12-leden 2019 Agfa, vývojka, ACD |
|
|
||
Temná komora →
Negativní proces →
Ilford ID-11 nebo FOMADON R09Založeno od andys , 7-květen 2017 negativní proces |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Začátečníkova školka →
Nováček v chemické fotografiiZaloženo od anthaas , 16-únor 2017 negativní proces |
|
|
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních