Pekný deň, potrebujem poradit fotografii sa venujem už dlho ale doteraz hlavne digitálnej ale tiež trochu analógovej ak je na film, avšak zatial som nič nevyvolával ani film ani fotky, film zatial nechám na fotolab . Dnes mi švagrík doniesol domov zvetšovák Meopta 6 Standard, chcem ho využiť najme na fotogram, tiež bi som rád ked ho už mám vyvolal fotky z 35mm filmu, avšak postrádam 35 mm držiak na film je tam len stredoformát, myslím. Na držiaku filmu je akurát nalepený rámček z papiera vo velkosti 35mm ale to nepokladám za štastné riešenie. Preto by som mal na vás otázku ako toto riešite, ešte sa chcem spýtať ked som už tu, dal mi k tomu kpec starej chémie predpokladám že kupovanej ešte za socializmu tak to už asi len vyhodit a ak áno ako sa zbavit takejto chémie nie som si istý či je odpadkový kôš ta správna volba. ďakujem za odpoved.
Meopta 6 Standard, 35mm držiak filmu
Publikováno 28 červenec 2019 - 14:54:56
Publikováno 28 červenec 2019 - 17:57:50
Publikováno 28 červenec 2019 - 18:11:29
Publikováno 28 červenec 2019 - 19:34:26
Ďakujem za odpoved a radu, asi to s tou chémiou skúsim "tak sa mi zdá že je tam všetko čiže vývojka, prerušovač aj ustalovač a je to v prášku" dostal som k tomu aj fotopapier tak mám na čom testovať. Tú meoptu preskúmam či tam niečo neobjavím na 35mm film.
Publikováno 29 červenec 2019 - 14:48:23
Čo sa týka chémie, ak nie je v sáčku stvrdnutá, ale sypká, nemal by byť problém, ale pre istotu treba urobiť test, kúsok filmu vyvolať a posúdiť.
Publikováno 30 červenec 2019 - 13:19:53
Dakujem ua odpovede, chémiu som objednal radšej novú + nový fotopapier pozeral som na tom dátum expirtácie a bol 1994. Trápi ma však akoi likvidovať chémiu npr. už zriednú tiež mám otázku nech nezakladám dalšie vlákno ako pracovat so svetocitlivím foto materiálom, čiže krabicu s papierom otvorím a kus papiera vybereiem pri červenom svetle a naexponujem, ostatný papier nechám v krabci ktorú uzavriem a rozosvietim svetlo či musím ten papier skladovat v napr. v tme, len ho nechcem znehodnotit svetlom. ono tých otázok bude asi viac. Tiež ma zaujíma kde kupujete chémiu a papier teraz som objednal v Prolaika.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:Meopta 6 Standard, 35mm, držiak filmu, chémia
Komunita →
Vostatní, povídání, kecy, digitálisti - prostě vopice →
Jaký dedikovaný 35mm skenerZaloženo od lukee , 22-srpen 2017 skener, 35mm |
|
|
||
Alternativa →
Milovníci osmičky →
[Offtopic] Projekce z 35mm filmu v Praze?Založeno od xwinus , 16-duben 2017 35mm, film |
|
|
||
Teorie, praxe a jiné →
Opravy a výroba →
Kiev 2/3/4Založeno od jennik , 13-červenec 2015 kiev, Contax, dálkoměr, kinofilm a 2 více... |
|
|
||
Fotoaparáty - vybavení →
MF - malej formát, kino a ještě menší krabičky →
Yashica Electro 35 FCZaloženo od Jozeff , 1-únor 2015 dálkoměr, 135, 35mm a 3 více... |
|
|
||
Fotoaparáty - vybavení →
SF - ani malý ani velký prostě střední formát →
35mm film vs středoformát z pohledu skenování a následného tiskuZaloženo od mikkal , 2-březen 2013 35mm, 6x6, SF, Canon, Yashica |
|
|
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních