Zkoušel někdo? Má jít o nemaskovaný barevný negativní film. Určený speciálně pro digitální výstup (sken), kde funkci maskování vedlejších hustot barviv může bez problému převzít softvér. Napadlo mě, že optickochemický print z tohoto nemaskovaného negativu by mohl dát takový ten retrovzhled, po kterém často bažíme...
Rollei Digibase CN 200
Publikováno 29 July 2019 - 22:20:15
Publikováno 30 July 2019 - 06:30:27
https://www.youtube....h?v=akqjtRSJka8
Nezkoušel jsem, ale vypadá zajímavě. Opravdu to má čirou PES podložku bez oranžové masky. Jen jsem nenašel, kde by ho tedy měli skladem v prodeji.
Publikováno 30 July 2019 - 08:53:42
Bohužel se již od r. 2014 nevyrábí. Emulze to byla AgfaColor Optima 200, o podložce podrobnosti neznám. Náhradou má zřejmě být Rollei Crossbird 200, nevím jakou má emulzi, ale vzhledem k tomu, že je určen jak pro C-41, tak i E-6 se dá předpokládat čirá podložka.
Publikováno 30 July 2019 - 10:37:19
Bohužel se již od r. 2014 nevyrábí. Emulze to byla AgfaColor Optima 200, o podložce podrobnosti neznám. Náhradou má zřejmě být Rollei Crossbird 200, nevím jakou má emulzi, ale vzhledem k tomu, že je určen jak pro C-41, tak i E-6 se dá předpokládat čirá podložka.
Ten už na trhu taky není.Pro proces C41 je s barevným posunem.
Publikováno 30 July 2019 - 11:30:33
Crossbird ve svitku je běžně v prodeji a není drahý, má ho Bé i Škoda.
Publikováno 30 July 2019 - 17:55:07
Jo maji Je to necelej měsíc co jsem ho sháněl a v nabídce ho neměli.Psali že firma co dodává podložku tak přestala dodávat.
Crossbird ve svitku je běžně v prodeji a není drahý, má ho Bé i Škoda.
Publikováno 30 July 2019 - 19:29:52
Aha, to sorry, dostupnost jsem nezjišťoval. Ten trh s filmy se v současnosti nesnesitelně mění...
Crossbird je vlastnostmi E-6 film, takže nebude totožný. Škoda, že není ve 135.
Digibase byl určením C-41 pro digitál, což mi přišlo jako zajímavý nápad pro dnešní, kdy beztak každý fotolab dělá fotky z negativů digitální cestou. Takže bych si uměl představit situaci, kdy by výrobci přestali dělat maskované filmy úplně a dělaly by se jen bezmaskové "digitální" filmy. Jenže to by znamenalo změnu zavedené technologie, do čehož se asi v dnešní situaci už nikomu z "velkých" nechce.
Publikováno 30 July 2019 - 20:53:04
Aha, to sorry, dostupnost jsem nezjišťoval. Ten trh s filmy se v současnosti nesnesitelně mění...
Crossbird je vlastnostmi E-6 film, takže nebude totožný. Škoda, že není ve 135.
Digibase byl určením C-41 pro digitál, což mi přišlo jako zajímavý nápad pro dnešní, kdy beztak každý fotolab dělá fotky z negativů digitální cestou. Takže bych si uměl představit situaci, kdy by výrobci přestali dělat maskované filmy úplně a dělaly by se jen bezmaskové "digitální" filmy. Jenže to by znamenalo změnu zavedené technologie, do čehož se asi v dnešní situaci už nikomu z "velkých" nechce.
V kinu.se dělal bohužel už není
Publikováno 31 July 2019 - 06:29:45
Ten trh s filmy se v současnosti nesnesitelně mění...Mění se hlavně krabičky a potisky.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:nemaskovaný film, barevný negativní film, rollei
Temná komora →
Negativní proces →
rollei 70mmZaloženo od AdamD , 23-April 2019 rollei, negativ, 70mm, expozice a 1 více... |
|
|
||
Temná komora →
Negativní proces →
Rollei RPXZaloženo od Mlok1327332595 , 24-April 2018 rollei, rpx, rodinal, vyvojka |
|
|
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních