Dobrý den všem,
rozchodil jsem ovládání zvětšováku přes Android Telefon. Je to velice jednoduché, nebojte se toho. Video, jak to běhá, je zde:-))
Demonstruju tam zapnutí zvětšováku pro ostření a auto nastavení na proužkovou zkoušku. Základní funkce, tzn. nastavení zvětšovacího času a jeho úprava (čas nebo F-Stops) samozřejmě funguje taky (zalepte si jenom pak to zelené světlo!!!!...lol).
K tomuto řešení jsem se uchýlil proto, že mi odešly dvoje staré časovací hodiny, telefon zabírá míň místa a líp se s tím pracuje.
NENÍ TŘEBA NIC PÁJET NEBO PROGRAMOVAT ANI DUMAT NAD KONSTRUKCÍ ELEKTRICKÝCH OBVODŮ
Potřeba je pouze:
1) Androidní telefon a Fadu F-Stop Apka. Ta kompletně sama "už z výroby" ovládá zvětšovák, není třeba nikam psát nějaké kódy atd.
2) Čínský alíkový wifi spínač 220V Sonoff Basic nebo Sonoff S20 (6.5 USD)
3) Adaptér, kterým se dá přes PC nahrát firmware do spínače Sonoff, tak aby Váš telefon mohl spínač ovládat přes WIFI prostřednictvím FADU F-Stop Apky - alíkový "FT232RL 3.3V USB" - (1.50 USD)
4) Mini USB kabel - propojení PC a adaptéru
5) Počítačové Dupont hranaté kablíky (používané pro PC hardware) a takovéto platíčko s pinama - propojení spínače Sonoff a adaptéru (0.5 USD)
6) Trocha času na fleshnutí firmware přes Arduino SW (ten je zdarma)
Pokud máte všechny komponenty pohromadě, zabere to celé tak 30 minut času. Firmware je připravený od vývojáře apky, jenom se jednoduše nahraje do toho spínače a jede to. Spínač samotný se velmi snadno rozdělává a podle toho návodu je to opravdu jednoduché zprovoznit. Nejsem programátor.
Kdybyste k tomu potřeboval kdokoli jakékoli další informace, pište.
Mějte se,
Adam