Ahoj priatelia, stal som sa majiteľom staručkého fotoaparátu, ktorý v posledných rokoch ležal ako dekorácia v kabinete v jednej škole, jeho presnú históriu nepoznám, takto sa až dostal ku mne. Vypadá dobre a vidím náznak šance, že by raz mohol znova tvoriť fotografie. Aby som to zhrnul v bodoch tak:
- závierka vypadá na obdobu Prontoru, spúšť cvaká, clona cloní, chýba koliesko na nastavenie času - správa sa ako pri voľbe "B"
- mech vypadá celkom zachovalo, minimálne makroskopicky nevidím žiadne trhliny či defekty, skladá sa celkom pekne
- pánt je vytrhnutý z tela (krabice) a navyše plech je v tomto mieste ohnutý ako keby sa niekto pokúšal fotoaparát otvoriť/zatvoriť nasilu, chýbajú šróby - toto by asi šlo napraviť
- chýba celý zadok - nemám matnicu ani kazety, bude treba niečo zohnať/prispôsobiť,/vyrobiť
- mechanika pohybu prednej štandardy funguje, nejde hladko, koľajnice sa zasekávajú
- optika už nie je najčistejšia, sú tu náznaky plesne, musí sa vyčistiť
- chýba celá doska čo kryje predok keď je aparát zložený /neviem tomu nájsť názov/ - musí sa vyrobiť
- niekoľko ďalších kozmetických vád ako je opotrebovaný kožený poťah, odštiepené drevo z tela, vypĺznutá zamatka, vytrhnutý úchyt madla
Podotýkam že ide o hobby projekt kde mi nejde o dokonalé napodobenie historických techník spracovania materiálu a povrchových úprav, len o snahu funkčne a esteticky sa priblížiť fungujúcemu kusu.
Privítam každú radu, názor a postupne by som rád informoval o stave projektu. A ospravedlňujem sa za kvalitu dnešnej fotodokumentácie, digitálny fotoaparát už nevlastním, z praktických dôvodov fotím na mobil.