Jak už jsem psal, B-Fassung je typ připojení objektivu. Snažil jsem se v literatuře najít rozdíly mezi A, B a N (Normal) Fassung, ale zjistil jsem pouze, že A-Fassung je provedení objektivu se zaostřovacím šnekem bez závěrky pro kamery s pevným výtahem a B nebo N-Fassung je objektiv bez zaostřování a závěrky pro kamery s proměnlivým výtahem. Proto předpokládám, že stupnice B-Fassung je pro běžný objektiv bez závěrky, jako u každého jiného Deckrullo (od roku 1928 Nettel), a stupnice Compur je přidaná u tohoto speciálního exempláře. Odstupy mezi vzdálenostmi jsou u obou stupnic rozdílné, což by evokovalo, že jsou to stupnice pro různé ohniskové vzdálenosti. Ale zaostřování posuvem vzpěr u Nettel zřejmě nebude mít lineární poměr mezi stupnicí metrů a změnou výtahu. K této mé hypotéze přispívá to, že vzdálenosti mezi nekonečnem a 4 metry a mezi 4 metry a 2 metry nejsou shodné, což by při lineárním převodu mělo být. Proto tvrdím, že obě stupnice jsou pro standardní ohnisko Tessaru 4,5/180, jenom jedna pro ten v Compuru, který je nasazen, a ta druhá pro objektivovou destičku standardního provedení bez závěrky.