Pěkné. Taky jsem měl ulomený drapák v Meosu Duo, tak jsem použil drapák z Meoluxu, který je stejný, tedy skoro stejný - je na něm plastové vačkové tělísko, které běhá po vačce. U meosu je jiné než u meoluxu, musí se tam nasadit to z drapáku meosu.
Pokud bych náhradní drapák neměl, asi bych to opravil také takto. Materiál bych asi ale použil tlustší než plech z pivní plechovky. Příliš tenký plech se bude podle mě více zařezávat do hrany perforace, a tak ji víc opotřebovávat, příliš tlustý plech bude zasahovat do rohů perforace, a tím je trhat.
Drápky drapáku v mém meosu jsem musel jemně přihnout tak, aby zapadaly přesně doprostřed perforačního otvoru. Zabíraly do rohu perforace, a ničily ji tak.
Taky je potřeba vychytat vzájemnou rozteč obou drapáků. Já žil sice v domnění, že mají zabírat oba naráz, tedy být v takové vzájemné rozteči, aby se při záběru oba dva dotýkaly hrany svého perforačního otvoru. Je ale otázka, jak to Meopta myslela, protože u různých kusů se ta vzdálenost liší - někde zabírají oba, u některých kusů jsou drapáky od sebe nepatrně vzdálenější, a tak zabírá ten dolní drápek (který je i mohutnější), a ten horní drápek, který je takový subtilnější, vlastně nezabírá. V literatuře se píše o dvojitých nebo i trojitých drapácích v tom smyslu, že ty další drápy jsou tam pro případ, kdy je perforace u jednoho okénka protržená. Pokud by tam byl jen jediný dráp, film by se v místě protržené perforace zastavil. Když jsou tam drápky dva nebo tři, tyto zabírají v sousedním perf. otvoru, který poškozený není, a film se nezastaví.
Takže když o tom tak přemýšlím, je asi ten dolní, tlustší dráp ten, který normálně posouvá film, a ten horní, tenčí, je tam záložní, když je protržená perforace.