Napadá vás alternativa ke stojánku od Patersonu?
Přemýšlím nad použitím sítě na sušení "bylinek", nebyla by to prví věc z growshopu, která se pro fotografii hodí. Je to ale hrozně velké (i když skladné).
Publikováno 13 srpen 2021 - 07:26:20
Napadá vás alternativa ke stojánku od Patersonu?
Přemýšlím nad použitím sítě na sušení "bylinek", nebyla by to prví věc z growshopu, která se pro fotografii hodí. Je to ale hrozně velké (i když skladné).
Publikováno 13 srpen 2021 - 08:41:29
Ke stojánku alternativu nemám, ale pro sušení RC mám takovou : vyprané papíry plácnu zadní stranou na obkladačky v koupelně (tam bývá docela dost prostoru), ještě sprchou ostříkám a pak nechám okapat až je přední strana skoro suchá. Ale fotky ještě drží, protože zezadu je to porád vlhké. Pak to sundám a dosušuji kdekoliv otočené zadní stranou nahoru.
Občas to mám na těch obkladačkách přes noc a stane se, že z desíti jedna fotka za tu dobu spadne. Je-li potřeba, tak s ní proces zopakuji, s jednou fotkou už snadněji.
Ale nepozoroval jsem žádný problém, když jsem fotky rozložil na (předem vyluxovaný) koberec. A opět, po oschnutí přední strany jen otočil pro dosušení.
Každý ale máme doma jiné podmínky, ne vždy se dá takhle uzurpovat více prostoru pro sebe, že.
Publikováno 13 srpen 2021 - 09:25:02
LuzJi - v temné komoře nemám obklad...
Publikováno 13 srpen 2021 - 10:05:26
v mé TK: šňůra na prádlo na dosah ve stoji vzpažném (několik šňůr paralelně od zdi ke zdi a kolíčky na prádlo). Mně by jakýkoli malý stojánek nevyhovoval kvůli omezené kapacitě - když už dělám něco na RC papíry, tak je to kolem stovky 13x18 či 18x24 a k tomu pár kousků 24x30 či 30x40 během jedné seance. Těch pár kapek na zemi setřu mopem během pár vteřin
Publikováno 13 srpen 2021 - 11:42:09
Publikováno 13 srpen 2021 - 12:12:44
Možná by šlo udělat něco jako ty stojánky z mateřích mřížek pro včelaře, daliborwalk tak nějak udělal pračku na papíry. Jen teď tak narychlo nevím, jestli to vyjde levněji nebo ne
Publikováno 13 srpen 2021 - 12:42:28
Jo, ty mřížky pro včely by byly dost dobré, mne mezí tím napadlo udělat jakési poličky z natažené sítě proti hmyzu. Mám v mučírně asi 80 cm široký výklenek, tam by se to natáhlo ode zdi ke zdi.
Publikováno 15 srpen 2021 - 06:59:49
Hm, právě stěhuju komoru. Asi půjdu taky koupit sítě. Nebo ty mřížky. Koukám, že už máš magnet vyřešen
Publikováno 16 srpen 2021 - 08:29:08
Já používám na sušení RC papírů obyčejný levný odkapávač na talíře z Ikei. Má docela dlouhé a tuhé nožičky, takže se o ně dají pohodlně opřít formáty do 20 x 30 cm. Stopy na papírech veškeré žádné.
Publikováno 16 srpen 2021 - 08:31:14
já dělám jen pár papírů najednou, většinou pokryju stůl kuch utěrkami z papíru, postavím různě čisté prázdné odměrky, odměrné válce apod. a papíry tam opřu, okapají a oschnou
kdybych se chtěl opřít do rc práce tak volím plastovou desku do které vrtám pod zvoleným úhlem otvory průměr 6 mm a do nich dám bukovou kulatinu - tyčky potřebné délky podle formátu zvětšeniny
metr tyčky šestky je za 21,- kč
něco na způsob kuchyňského odkapávače na talíře, jeden snímek drží dvě tyčky
spodní část plast, mám z práce, případně se dá nahradit dřevem, které postupným namáčením a sušením získá komorní patinu, což se počítá jako tvůrčí podpůrné plus
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních