Kradu a souhlasím:
Děkuji Romanovi a spol. za iniciativu.
Za sebe odpovídám:
1. Účast jednoznačně ano. Čtvercový formát je fajn.
2. Prosím o důslednou kontrolu textů - minule jsem tam měl zprzněné jméno a byly tam tuším i další překlepy u ostatních. Tedy než to půjde do tisku, navrhuji zaslat návrh v PDF podobě (s nižším rozlišením) všem přispěvatelům, aby mohli řekněme do týdne, čtrnácti dnů všichni zareagovat na případné nepřesnosti. Do tisku by pak šla už verze opravená na základě připomínek.
3. Souhlasím s Orfanicem ohledně platby předem v dostatečném předstihu, aby měl Roman a spol. klid na práci.
Těším se!
1, čtverec je tedy rozhodnut
2, překlepů bylo dost. I v tisku byly chyby. Všem se tedy náš tříčlenný tým omlouvá a zároveň ví, že ve třech se nedá vše uhlídat. Zejména když někteří nedodrželi zadání.
I tak udělal kalendář někomu radost. Jeden expert si dokonce odnesl asi 15 kalendářů se slovy " nebudu nic vymejšlet. Každý dostane kalendář pod stromeček a bastafidli"
No a jak to bejvá, honil nás čas. Míra připravil kalendář bez fotek. Mám na mysli svátky dny v týdnu, tedy jednoduše řečeno to okolo. Honza - chlap tvrdých nervů- oskenoval vaše výtvory a na mě zbylo jen dobejvání fotek od vás. Pár zpola humorných situací jsme si též užili. Míra se jistě nebude zlobit když prásknu, že se tejral s přechodným rokem. Nemohli jsme zjistit jak je to v ten den 29. se svátky, až jakási dobrá duše z Polska nám poslala celosvětový kalendář jmen. Tvrdý oříšek a nechuť byl výběr fotek. Snažili jsme se dát alespoň jednu fotku od každého. Obsah krabice se vysypal na stůl v jednom salónku v restauraci a nastal krušný výběr. Je jasné, že při tom množství vašich výtvorů jsme se nemuseli sladit s vašim názorem na nejlepší zaslanou fotografii. Každej měl alespoň jednu fotku. Hájkysoj velkej dík, že zařídil program na zaplacení. S tím by nebyl problém. Horší je distribuce. Tu snad letos vylepšíme.
Cena kalendáře nebyla malá, ale věřte, že byla poloviční, než u ostatních oslovených tiskáren.. Co nás bude stát tento je zatím ve hvězdách (a možná ani v nich).
Jest-li se někdo ujme vybírání plateb, budu rád, ale nikoho nenutím.
Několik kalendářů zmizelo jako dar. Například do Fomy, kde máme dveře otevřené a občas se dozvíme polotajné informace, než je temnokomornické tamtamy vybuší do okolí. Vyšťoural jsem existenci soutěže o nejlepší kalendář roku, tak jsem požadované kousky zaslal. Samozřejmě. že vyhrál kalendář s recepty a nadále fotbalisti......No a my jsme byli tak nějak v půli, což odpovídalo očekávání. Aby jsem přiznal barvu, tak jsem čekal horší výsledek. Hodně bodů jsme získali od komise za nápad a realizaci v různých jazycích od různých fotografů. Je vidět, že komise umění opravdu rozumí, ostatní to naučíme.
Kalendářům ZDAR