Mám trochu problém s Foma Retrobromem a to ten že papíry jsou celkem dost osvitnutý a ne mojí vinou, na to si dávám bacha. Otevřeno v komoře kde svítilo jen bezpečný oranžový osvětlení kde dělám nějaký ten rok a nikdy žádný problém. Žádný mobil, hodinky, parazitní světlo a takový výsledek. Vývojka celkem čerstvá LQN 1+7 jakožto i přerušovač a ustalovač. Den dva předtím jsem akorát zpracoval celé balení 10x Fomatone MG Classic 18x24 ve stejných podmínkách a fotky jak z praku, vše perfektní - byly to moje úplně první baryty a vyšly skvěle, tak jsem se rozhod že vyzkouším 18x24 Retrobrom a dopadlo to takhle, což mě přivádí k druhému problému - je to šedý, bez kontrastu a ani náznak retro zelenožlutého nádechu jaký by to mělo mít. Já jsem nikdy na pevnou gradaci nedělal, ale i tak mi to přijde dost mdlý na gradaci Speciál jakou ty Retrobromy mají, tak jestli to nesouvisí.
A proto má otázka zní - je možný že se něco pokazilo při výrobě, při balení ve Fomě že se to osvitlo, setkal jste se s tím někdo? Protože mojí vinou to určitě není, na to si dávám opravdu bacha a dám za to ruku do ohně, navíc ty Retrobromy nejsou nijak zvlášť citlivé jak Foma píše. Zkusil jsem potom zpracovat pár Fomaspeedů a vše cajk. Nechci pomlouvat Fomu, v komoře používám úplně šechno od ní, ale přeci jenom to je Foma.