Ahoj, neví někdo, (kdo)kde by mi prosím v Brně dokázali opravit Olympus mju II, do kterého mi odněkud "teče" světlo? Vpravo mívám bílý pruh, případně zespoda červený světelný efekt. Někdy fotka vyjde i bez ničeho, ale většinou se tam objeví tyhle vady. Sám si to opravit bohužel nedokážu, nejsem technický typ.
Teče mi světlo do mjůčka :-(
Publikováno 19 únor 2022 - 21:24:21
Publikováno 19 únor 2022 - 22:16:02
Ahoj, neví někdo, (kdo)kde by mi prosím v Brně dokázali opravit Olympus mju II, do kterého mi odněkud "teče" světlo? Vpravo mívám bílý pruh, případně zespoda červený světelný efekt. Někdy fotka vyjde i bez ničeho, ale většinou se tam objeví tyhle vady. Sám si to opravit bohužel nedokážu, nejsem technický typ.
Brno Allservice.cz nevím jestli se to vyplatí?Jestli by se nevyplatilo koupit nový tělo?Co je to za typ?Bylo dobrý dát sem nějakou fotku.
Publikováno 19 únor 2022 - 23:01:10
Brno Allservice.cz nevím jestli se to vyplatí?Jestli by se nevyplatilo koupit nový tělo?Co je to za typ?Bylo dobrý dát sem nějakou fotku.
To mi dělala mju II taky a bylo to v založení filmu. Jak tam dáš kazetu, tak dosedne-zdá se že správně, ale ještě jde o kousek pootočit (štěrbinou k okénku) lehounce to cvakne. pak mi tam nefoukalo. Snad jsem to popsal srozumitelně.
Bezva foťák, hodně jsem s ním dělal.
Publikováno 20 únor 2022 - 06:37:55
Já bych to rád vyděl mě po letech tohle začal dělat Pentax.Někdy to nebylo vůbec a silným protisvětle či na sluníčku to bylo hodně.Myslel jsem že to je těsnění na zavírání.Těsnění to bylo ale kolem sklíčka který ukazuje co je tam za film.Jak jsem tam dal nový tak už to nedělá.Já to měl na levý straně filmu MJU má opačný chod filmu proto by to odpovídalo pravý.
Publikováno 20 únor 2022 - 09:07:19
Nejedná se o něco takového?S tím že je to na pravý straně.Někde hodně někde málo a nebo vůbec.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 20 únor 2022 - 12:09:32
Já bych to rád vyděl mě po letech tohle začal dělat Pentax.Někdy to nebylo vůbec a silným protisvětle či na sluníčku to bylo hodně.Myslel jsem že to je těsnění na zavírání.Těsnění to bylo ale kolem sklíčka který ukazuje co je tam za film.Jak jsem tam dal nový tak už to nedělá.Já to měl na levý straně filmu MJU má opačný chod filmu proto by to odpovídalo pravý.
vypadá to takhle: https://64.media.tum...8cb5cf974df.jpg
https://64.media.tum...9f0fc0136a9.jpg
https://64.media.tum...8d496b027f0.jpg
Publikováno 20 únor 2022 - 12:11:48
a tesneni kolem sklicka, ktere ukazuje film, jsem zkousel kdysi prelepit cernou paskou a taky to nepomohlo :/
Publikováno 20 únor 2022 - 18:30:33
Je to i v perforaci nebo jenom na snímku?
Publikováno 20 únor 2022 - 20:47:21
Je to i v perforaci nebo jenom na snímku?
Je to i v perforaci.
Publikováno 20 únor 2022 - 22:40:54
Já to tam mám takhle.1 těsnění kryje sklíčko asi 3 mm silný.2 z levý strany umělá hmota 3- 4 guma 5 obtažený dvířka gumovým těsněním 1 mm vysokým.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 26 únor 2022 - 16:16:00
Já to tam mám takhle.1 těsnění kryje sklíčko asi 3 mm silný.2 z levý strany umělá hmota 3- 4 guma 5 obtažený dvířka gumovým těsněním 1 mm vysokým.
diky moc, zkusim to taky takhle
Publikováno 27 únor 2022 - 10:43:52
diky moc, zkusim to taky takhle
Takhle je to z výroby a zatím dobrý.Nějaký těsnění už bude špatný a pokud ne tak je vada jinde.
Publikováno 27 únor 2022 - 16:11:50
.. mam dva kusy a tece do obou ... prvni jsem pretesnil bavlnkou ... vyrazne lepsi, ale ne dokonaly, kolem hledacku stale fouka ... druhy zatim nec havam byt, ale puvodni tesneni byt vypada dobre uz proste nefunguje Pokud to nekdy nekdo resil, rad se inspiruji ...
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních