Durst a Paterson nejsou dělené, nedá se kontrolovat expozice. Ani já ani můj výrobce nejsme z U.S.A.
Sklo, řekl bych, bude v pohodě 3mm standardní, používal jsem i 4mm a taky to fungovalo. Akrylát jak říká Stříbrokaz - brzy by se to poškrábalo, stejně jako plexisklo, když se na něm leští - funguje to sice jinak skvěle, ale prostě se to hned poškrábe; navíc je to přece jen pružnější než sklo. 1mm sklo se nedá běžně sehnat, sklenáři s tím nepracujou (sháněl jsem na matnice, jediný, kdo měl a byl i ochoten vyrobit matnice byl pan Mazanec z Železného Brodu; nakonec jsem sehnal staré a vyrobil doma).
Místo filcu by asi šla neoprenová pěna.
Přitlačné pružiny asi obšlehnu od Stenopeiky:
https://www.stenopei...ct-print-frame/
Ta dvakrát dvoudílná přítlačá destička má asi smysl jen kopírou-li se dva obrázky vedle sebe, ne? Aby se dal kontrolovat průběh kopírování každého obrázku zvlášť. Moc si nedokážu představit, jak by se to dalo využít při kopírování na A4.
Jinak teda jsem doma prohlížel různé dřevěné rámy na obrázky a klidně by se daly použít i nějaký masivnější z obchodu, člověk by pak musel jen udělat tu zadní dělenou stěnu s přítlačnými pružinami - tak nevím..
Cenu se budu snažit stlačit, co to půjde. Platby předem netřeba, určitě ne v této fázi projektu:)
O průběhu akce budu informovat.