Oprava posuvu filmu a přetáčení
Publikováno 20 October 2022 - 14:30:02
Publikováno 21 October 2022 - 16:42:17
Dobrý večer,
můj osobní názor je, abyste si sehnal dobrý servis na aparát, jehož značku a typ jste se ani neobtěžoval sdělit. Mám za to, že sám stejně nebudete schopen opravu provést.
Přeji klidný víkend.
Shimpan
Publikováno 21 October 2022 - 17:40:34
Výměna frikčního válečku je napŕ. u Praktik jedna z nejnevděčnějších oprav. Jak je to z plastu, tak to chce mít k dispozici ND, popřípadě se u Praktiky rovnou zamyslet, na kolik vyjde jiný funkční kus. Copa je to za značku, že su tak zvědavý?
Publikováno 21 October 2022 - 18:52:37
Dobrý den, velice děkuji za odpovědi! Je to Revue 4000 EE. Jiný kus vyjde na více než Praktica, nadto se obávám, že každý kus bude mít něco, a když najdu jiné tělo, kde sice bude váleček v pořádku, tak bude uvolněné sklíčko v hledáčku nebo nepřesný expozimetr (jako to mám například u Porst M-CE, kde je ale zase vše ostatní funkční). Nebo to bude něco úplně jiného. Proto se domnívám, že by bylo dobré přístroj opravit, ale nejsem si jist dostupností náhradních dílů.
Publikováno 21 October 2022 - 22:39:10
Jestli je to opravdu klon Chinonu CE II, tak to stojí za opravu, Memotrony byly fakt dobré a svým způsobem nedoceněné stroje na úrovni Spotmatiků apod. Akorát to bude asi dost fuška...
Publikováno 22 October 2022 - 07:45:14
https://cdn.aukro.cz...-130542607.jpeg
třeba to nikdo nevydloubal a je to vlastnost tohoto typu.(opotřebení, degradace?)
Napadá mě jenom 3D tisk z vhodného materiálu.
Publikováno 22 October 2022 - 15:49:57
Není-li to srdeční záležitost, asi bych se poohlédl po jiném aparátu.
Shimpan
Publikováno 22 October 2022 - 16:24:45
Tak sem kontroloval u svého exempláře varianta PORST REFLEX M-CE (REVUEFLEX 5000EE nebo Chinon CE II ), a zdá se OK.
Občas se na bazarech objeví nefunkční za málo peněz, pak už jen sehnat dobrovolníka co to bude umět vyměnit.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 29 October 2022 - 21:21:39
Dobrý den, děkuji velice za odpovědi! M-CE mám taky a tam je váleček v pořádku. Má ten přístroj ale zase jiné vady. Úplně srdeční ten Revue není, ale je naprosto nádherný a ve všem funkční, jediná vada na něm je tato. Napadlo mne tam dát nějakou podložku, aby to nemělo vůli, ale to by bylo dost prasení s nedlouhotrvajícím a nejistým výsledkem. Náhradní díl nemám. Nadto se domnívám, že k výměně bude potřeba rozebrat předek, zadek, spodek i vršek a odpájet elektroniku. Vložím ho do servisu a počkám, co zavolá pan technik.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních