To vypadá dobře ! Takže samotná deska zvětšováku zůstane beze změny, všechno řeší ta šedá deska, papír se dorazí k lištám a po obvodu zatíží kovovým rámečkem. Větší bílý okraj na fotce je schválně. Chápu to správně ?
Ahoj, pochopil jsi to správně. Na doplnění:
- půdorys je čtverec (protože dělám ze středního formát 6x6 čtvercové zvětšeniny),
- max. velikost papíru 40x40cm (to je ten základní rám na kraji)
- vnitřní vložky / zarážky na papír jsou pak na papíry rozměru 30x30 a 24x24 (to této pak dávám i plechovou masku 18x18)
- ty vnitřní vložky jsou uchyceny šroubem s metrickým závitem - šroubují se do závitové vložky (aby to šlo dělat opakovaně bez poškození závitu = drolení HDF / MDF)
- menší formáty jsem vystředil, ale předem jsem si to nevěřil - samozřejmě Opemus 6 a Magnifax 3A mají jinak tyč, ale což funguje to i tak bez problému na obou
Nebavily mě ty meopta rámečky, de byl pořád problém s pravými úhly. Princip pravoúhlého dorazu a masky přesného rozměru a tvaru toto řeší. Navíc je velmi praktické, jednoduché a pohodlné v používání v temné komoře.
Papír je na obrázku 24x30 a prozatím jsem byl líný jej oříznout na čtverec ...
Jinak dle mého návrhu mi to dělal kamarád s profi výbavou na cnc strojích, takže je to fakt přesné.
Nic víc už nepotřebuji. Na skoro-kontakty 13x18 z 6x6 negativu používám malý meopta maskovací rámeček, kde mám na trvalo nastaveny lišty na zvětšeninu 11x11 (takže prakticky přesně 2x zvětšení negativu) a přilepené lepící páskou do pravého úhlu.