Za tie prachy, za čo máte doma pc a tlačiareň, možno aj za menej, teda pár sto evry, kúpte si dajaký starý drevák 13x18cm, keď máte sťastie, tak dostanete za lacno aj 18x24cm (FKD aj výborným objektívom a aspoň jednou kazetou), k tomu krabicu rtg planfilm napr. Foma Medix XG, misky, obyčajnú negatívnu vývojku, ustalovač a pár drobností, a máte hneď bližšie k historickým kopírovacím procesom aj z hľadiska historického... Rtg film vyvolaný málo riadenou vývojkou dáva perfektne kontrastný výsledok, čo je žiadaný na všetky kopírovacie techniky z 19. storočia, citlivé na UV svetlo.
O tom ani nehovorím, že o koľko je to väčší zážitok a zábava, ako špekulovať v ps a lejzrom či atramentom niečo dať na dajakú umelú fóliu. Raz vyskúšate a už Vás to nikdy nepustí.
Prajem Vám veľa úspechov.
.
Neříkám, že bych rád neobjevoval, ale. Všechno mimo folii na solný tisk i kyanotypii už doma mám. Pár set Euro je pro mě i tak dost, už tak teď skládám peníze na makro sklo na skenování.
Navíc jsem ve studentském bytě a temnou komoru si tu neudělám, jsem rád za to, že mám pytel a moderní vývojnice. Ale i tak bych zatím rád zkoušel ten zbytek.
I proto jsem se ptal jestli ta inverze v PS nesniží moc kvalitu.
Ale díky za radu, do budoucna rád prozkoumám!