Polévání skleněných desek v domácích podmínkách je zajisté nanejvýš ušlechtilá činnost, obávám se ale, že co se týká nároků na dovednosti, čas a skladovací prostory, vysoce by tento mezikrok převýšil jak výchozí, tak cílový produkt:)
Jinak sleněná deska se před vlastním poléváním preparuje po dokonalém odmaštění tenkou vrstvou želatiny, která se pak vytvrdí, není třeba speciálního roztoku. Deska se čistí chemicky (kyseliny) a/nebo mechanicky - jako před poléváním kolódiem. Mimochodem - další krkolomná možnost je vytvořit mezipozitiv/negativ mokrým kolódiovým procesem, citlivost polité desky je přibližně stejná, jako citlivost fotografického papíru. Na kyanotypii a Van Dyke ale obojí dost "overkill":)
pasiasty, on 26 Nov 2023 - 21:37, said:
Tak jsem LuzJího nápad využil takto a docela to funguje. PVC lišty jsem přilepil do dna misky epoxidovým lepidlem.

Vypadá to dobře, dej pak vědět, jestli nemáš problémy s nerovnoměrným vyvoláváním, všude se doporučuje vyvolávat v misce o rozměr větší než negativ a ověřil jsem si, že to má dobrý důvod.
pasiasty, on 20 Nov 2023 - 09:48, said:
V čím vyvoláváte oboustranné RTG filmy? Nemyslím vývojku ale nádobu. S fomou Medix XG mám ten problém, že na vlhké emulzi vznikají škrábance, už když se člověk na ni křivě podívá, nebo když červené světlo trošku zabliká; natož od misky, pinsety… A přece je nutné furt ten negativ otáčet, aby se rovnoměrně vyvolaly obě strany.
Ty Agfy CP-G normálně v misce s hladkým dnem, jsou dost odolné.
pasiasty, on 21 Nov 2023 - 11:25, said:
Pojedu na svátky do PL, můžu objednat ty mammografické Fuji s vnitrostátní dopravou a přivézt, vyjde levněji než zaslat do ČR. Jsou 18×24 a 24×30.
Dobrá nabídka, ale jsem bez peněz, koupil jsem si foťák:)